Συμπληρωματική απολογία του πρώην διευθυντή του ΟΣΕ για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες του ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, στο διάστημα από 21-3-2017 έως 15-11-2019, και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ. Αμφότεροι εμπλέκονται στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Ο μεν διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ακόμη ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΟΣΕ πέρασε την Τετάρτη, την πόρτα του εφέτη ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρόκειται για τον διευθυντή της Γ.Δ/νσης Δικτύου του ΟΣΕ από το 2019 ως το 2021, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με ακόμη τέσσερα νυν και πρώην διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις των πρώην διευθυντών στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις, δεν έχουν πληρωθεί μέχρι και σήμερα από τον ΟΣΕ, δεν έχουν τοποθετηθεί δηλαδή στις θέσεις τους άλλα πρόσωπα.

Συμπληρωματική απολογία έδωσε και ο προφυλακισμένος Επιθεωρητής του ΟΣΕ, μετά από κλήση του εφέτη ανακριτή, καθώς έχουν προστεθεί νέα στοιχεία στην δικογραφία τα οποία οδηγούν σε αναδιατύπωση των κατηγοριών σε βάρος του. Ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, που βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Μάρτιο με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατέθεσε και νέο αίτημα για την αποφυλάκισή τους ζητώντας τροποποίηση των όρων, αίτημα που θα εξεταστεί την ερχόμενη Πέμπτη. Το πρώτο αίτημα που υπέβαλε είχε απορριφθεί.

Με το ίδιο σκεπτικό θα κληθούν να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, Βασ. Σαμαράς, όπως και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου 2023, Παν. Χαμηλός και Κων. Παυλόπουλος, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Την ερχόμενη Πέμπτη επίσης, αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες , δύο εθελοντές διασώστες και δύο φύλακες διαβάσεων του ΟΣΕ, ενώ τον εφέτη να αναμένεται να συναντήσει ο δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού Γεράσιμου, που νοσηλεύεται από τη μοιραία νύχτα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ο οποίος είχε μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας για λίγες μέρες. Μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό και ο νεαρός που δίνει σκληρό αγώνα 5 μήνες τώρα, επέστρεψε και πάλι, εδώ και δέκα μέρες, στη ΜΕΘ του ΓΝΛ.