Τεράστια τα κενά και οι ελλείψεις στα σχολεία όλης της Ελλάδας

Κινητοποιήσεις αύριο σε όλη τη χώρα

Τα σχολεία ξεκίνησαν την λειτουργία τους μέσα σε μία γενικευμένη και στοχευμένη πολιτική απορρύθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και σε ένα πολιτικό πεδίο με βυθισμένη σε τόνους λάσπης και νερού την μισή Ελλάδα.

Μετά από το μεγάλο και συνεχιζόμενο κύμα αγανάκτησης εκπαιδευτικών,γονέων και φορέων, που ακολούθησε τις αρχικές προσλήψεις, που άφηναν ακάλυπτα πολλά σχολεία ΠΕ και ΔΕ και ειδικά τα «παιδιά ενός κατώτερου θεού», αφού στις αρχικές προσλήψεις άφηναν 6.000 μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη, στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τις προσλήψεις στις 25/9 σημειώθηκε ότι «λόγω των αυξημένων, άνω του 30%, αναγκών για Παράλληλη Στήριξη, εξασφαλίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, πιστώσεις για πρόσληψη πάνω από 7.300 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΒΠ και Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25, στα πλαίσια της Β φάσης προσλήψεων, στις αρχές Οκτωβρίου, και 2.700 στη Γ φάση προσλήψεων στις αρχές Νοεμβρίου.»

Έως τώρα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο αριθμός των κενών ξεπερνά τις 18.000, ύστερα από τις εκτεταμένες περικοπές στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Έπειτα από την ανάγκη κάλυψη αυτών των κενών οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας προχωρούν σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα προχωρούν σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη, αλλά και σε όλες τις ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που υπάρχουν στα σχολεία όλης της χώρας.

Τα καλέσματα στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

28 Σεπτεμβρίου ημέρα Πανελλαδικής κινητοποίησης για τα κενά στα σχολεία

Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές/τριες και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με περίπου 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις!

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «κόψει» προσλήψεις αναπληρωτών/τριών «κόβοντας» τη μόρφωση των παιδιών!

Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη, 28/9/2023 στις 14:00 καθώς και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Για τη μαζικότερη συμμετοχή των συνάδελφων/ισσών κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00.

Εδώ και τώρα, κάλυψη όλων των πραγματικών κενών!

Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών.