Τέμπη: Ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων των Τεμπών, φοιτητές συγκεντρώθηκαν ξανά μπροστά στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης (29/2) και ξεκίνησαν να τα ξαναγράφουν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, φοιτήτριες πήγαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και με κόκκινη μπογιά έγραψαν ξανά τα ονόματα των 57 ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη πριν από έναν χρόνο, ενώ ανάρτησαν πανό που ανέγραφε: «Δεν ξεχνάμε. Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

tempi_onomata_vouli_4bf3d.jpg
tempi_onomata_vouli_1_eb912.jpg
tempi_onomata_vouli_3_54f6a.jpg

Υπενθυμίζεται ότι το σβήσιμο των ονομάτων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, να υπογραμμίζει ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή για μια τέτοια «αδικαιολόγητη ενέργεια».

Όπως είπε, τα ονόματα σβήστηκαν από το συνεργείο καθαριότητας μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Τα λεγόμενα της κ. Μπέη επιβεβαίωσαν πηγές του Φρουραρχείου, αναφέροντας ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας κάλεσε απευθείας το συνεργείο προκειμένου να γίνει ο καθαρισμός.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν καν τι είχαν γράψει μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

«Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου», ανέφεραν οι πηγές του Φρουραρχείου.