Συνελήφθη στην Τουρκία 22χρονος από την Αλεξανδρούπολη

Ο νεαρός από την Αλεξανδρούπολη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 χρόνων

Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ένας νεαρός από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στο τελωνείο, στα Ίψαλα, δηλαδή στα σύνορα των Κήπων από Ελληνικής πλευράς.

Ο 22χρονος μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής με έναν φίλο του στη γειτονική χώρα για ταξίδι αναψυχής και στο γυρισμό από την Τουρκία και στο τελωνείο της γείτονος, οι τουρκικές αρχές μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα του 22χρονου του ζήτησαν να βγει από το αυτοκινήτο και προχώρησαν στη σύλληψη του.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο μήνες όταν ο συλληφθείς είχε επισκεφθεί και πάλι την Τουρκία με έναν άλλο φίλο του. Κατά την παραμονή του εκεί βρήκε ένα πορτοφόλι με χρήματα κοντά στο τελωνείο και ο 22χρονος μαζί με τον συνταξιδιώτη του αφαίρεσαν τα λεφτά από το πορτοφόλι και στη συνέχεια το πέταξαν.

Για κακή τους τύχη όμως οι κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στο τούρκικο τελωνείο κατέγραψαν τις κινήσεις τους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την χθεσινή τους σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο άτομο που είχε εχθές μαζί του ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τους τουρκικές αρχές όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αυτός που συμμετείχε στο περιστατικό.

Αυτή την στιγμή ο 22χρονος βρίσκεται κρατούμενος στην Τουρκία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ζητάνε το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στο περιστατικό προκειμένου να βρεθεί κι αυτός αντιμέτωπος με τους εκεί νόμους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία η οποία όρισε μια γυναίκα δικηγόρο για την υπεράσπιση του 22χρονου η οποία δε γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Σίγουρα η υπόθεση προκαλεί πολλά ερωτήματα κι ευχόμαστε οι γείτονες να μην βρήκαν άλλη μια ευκαιρία για να ταλαιπωρήσουν Έλληνες πολίτες.