Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη ΔΕΘ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ κατά της κυβερνητικής πολιτική, απαιτώντας μεταξύ άλλων:Αύξηση στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς Αλληλεγγύης, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της είτε με νόμους που καθιερώθηκαν τον καιρό των μνημονίων και συνεχίζει να τους εφαρμόζει είτε με νέα μέτρα που θεσπίζει η ίδια.

Η σημερινή Κυβέρνηση, τα τρία τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4Χατζηδάκη κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο,τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Παράλληλα με το νόμο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις, ενώ παράλληλα γιγαντώνεται η γενιά των εργαζομένων με συμβάσεις μερικών μηνών, μερικής απασχόλησης και της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας καλλιεργώντας εργασιακές συνθήκες ανασφάλειας και εξάρτισης. Γι’ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση με τα νομοθετήματά της κατεδαφίζει τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους. Υγεία, Παιδεία και κοινωνική ασφάλιση.

Ο κ. Χατζηδάκης, πέρα από τον αντεργατικό νόμο ιδιωτικοποίησε πλήρως την επικουρική ασφάλιση καθώς και τον μεγαλύτερο οργανισμό του Δημοσίου, τον ΕΦΚΑ, φέρνοντας ιδιώτες γενικούς διευθυντές και διευθυντές με αμοιβές 8.000ευρώ τον μήνα (τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια) δήθεν για να εκδίδουν γρήγορα τις συντάξεις, ενώ ο πραγματικός στόχος είναι να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ο οργανισμός και να βολευτούν τα «δικά τους» παιδιά.

Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο (την ώρα που δίνει 8χίλιαρα σε ιδιώτες διευθυντές στον ΕΦΚΑ) , αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ δεν είναι μια εθιμοτυπική κινητοποίηση των εργαζομένων, αλλά ένα κάλεσμα των εργαζομένων που πρέπει να δείξουν την αντίδρασή τους στο νέο κύμα ακρίβειας σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο ενώ παράλληλα οι μισθοί και οι συντάξεις είναι δυσανάλογα χαμηλές για να αντέξουν το κόστος της καθημερινότητας και της επιβίωσης. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 12% είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Με την κινητοποίηση στις 10 Σεπτεμβρίου συνεχίζουμε τους αγώνες μας που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τους εργαζόμενους στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ασφαλιστικά Ταμεία και γενικότερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και διεκδικούμε:

 • – Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.
 • – Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
 • – Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17.
 • – Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
 • – Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
 • – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • – Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
 • – Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 • – Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
 • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Η συγκέντρωση στη ΔΕΘ, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι.

Η αναχώρηση θα γίνει από την Ορεστιάδα, στις 08:00 και αντίστοιχα στις πόλεις του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης. Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα έχετε, εφόσον οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετοχών. Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται τα Α΄/θμια Σωματεία του νομού να μας ενημερώσουν μέχρι την Παρασκευή 09-09-2022 στις 11:00 με ονομαστική κατάσταση και τηλέφωνα επικοινωνίας για τον ακριβή αριθμό συναδέλφων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στη Θεσ/νίκη.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας.
Ανατρέπουμε τα σχέδια τους για τη φτωχοποίηση μας.
Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο.