Σύλλογος Λογιστών Έβρου: Προσοχή! Νέα απάτη με “δόλωμα” το Power Pass

Νέος απάτη στους δικαιούχους έπειτα από καταγγελία για νέα απάτη με δόλωμα το Power Pass.

Οι απατεώνες καραδοκούν, δοκιμάζουν νέες συνταγές και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά.

Με την αφορμή αυτή ο Σύλλογος Λογιστών Έβρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες και ζητά να μην παραχωρούν σε κανέναν ευαίσθητες πληροφορίες όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λαμβάνουμε καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ότι, δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος (Power Pass) γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι των λογιστικών γραφείων του Β. Έβρου, οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση του  δικαιούμενου ποσού του επιδόματος, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

Ως Σύλλογος ζητάμε από τους πελάτες μας να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

Διαβεβαιώνουμε τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από τους λογιστές, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, επιδοτήσεων και οποιασδήποτε μορφής άλλη ενίσχυση, πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση από τον υπεύθυνο φορέα, σε πιστωτικά ιδρύματα.

Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Σύλλογος Λογιστών- Φοροτεχνικών Ελεύθερων Eπαγγελματιών Β. Έβρου καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.”