Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού από τις τούρκικες αρχές

Στην σύλληψη ενός 41χρονου Έλληνα αστυνομικού, από την Αλεξανδρούπολη, προχώρησε η Τουρκική Αστυνομία. 

Ο αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα του Έβρου πραγματοποίησε απλή επίσκεψη εχθές στην γειτονική χώρα και φέρεται να συνελήφθη, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, γιατί εισήλθε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή μαζί με την σύντροφο του.

Αρχικά σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ άμεσα ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών και ξεκίνησε διπλωματικές ενέργειες πρώτον για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και δεύτερον για την επιστροφή του στη χώρα μας.

Πηγές προσκείμενες στο ελληνικό ΥΠΕΞ υποβαθμίζουν τη σπουδαιότητα του περιστατικού και εκφράζουν αισιοδοξία για άμεση επίλυση. Για την ώρα ο 41χρονος αστυνομικός και η φίλη του κρατούνται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή, ενώ αναλύονται τα κινητά τους τηλέφωνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν «ύποπτο» υλικό και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ενώ ένα από τα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ο αστυνομικός του Α.Τ. Φερών Έβρου να μην έλαβε την ειδική άδεια που απαιτείται όποτε στρατιωτικός ή στέλεχος των σωμάτων ασφαλείας περνάει τα σύνορα της Τουρκίας ακόμη για τουριστικούς λόγους.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΥΠΕΞ , ενώ στον Έβρο βρίσκεται γι ‘ αυτο το λόγο και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομιας Βορείου Ελλάδας Κ. Σκούμας.

Η αστυνομική διεύθυνση εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.