Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές

Υποσχέθηκε «Dadia pass» πέραν του «Evros pass»

Εκτός τόπου και χρόνου βρέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο δάσος της Δαδιάς το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου σε δημόσιες δηλώσεις επιχείρησε να υποβαθμίσει τις τεράστιες ζημιές που επέφερε η καταστροφική πυρκαγιά σε Έβρο και Δαδιά, υποσχόμενος την… μητσοτακική πανάκεια των «Evros Pass» και «Dadia Pass», και φτάνοντας στο σημείο να αυτοθαυμαστεί για το έργο αποκατάστασης της Εύβοιας, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές εκεί πυρκαγιές.

Χαραμάδες… αισιοδοξίας ανακάλυψε αντικρύζοντας την καταστροφή στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μη διστάζοντας στην πρώτη του επίσκεψη για την αυτοψία των καμένων περιοχών πως «πράγματι, η δορυφορική αποτύπωση δείχνει ότι η ζημιά δεν είναι τόσο καταστροφική όσο στην αρχή φοβόμασταν. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ζημιά -θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας- όμως, όπως φάνηκε και από το βίντεο, έχουμε αρκετές εκτάσεις οι οποίες είναι είτε άκαφτες είτε έχουν καεί λίγο», χρυσώνοντας και το χάπι, πως «αυτό θα βοηθήσει στη φυσική αναγέννηση, άρα προφανώς και στην προστασία της πανίδας».

Κατά τη δημόσια δήλωσή του, ο πρωθυπουργός εστίασε στην υπεράσπιση της κυβέρνησης και των υπουργών του, κάνοντας μόνο μερικές υποκριτικές αναφορές στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, υπό το άγχος «να μην μηδενίσουμε»

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο πρωθυπουργός έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

«Προφανώς πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν στον τρόπο με τον οποίον οργανώνουμε την πρόληψη για τις δασικές πυρκαγιές. Δεν θέλω να μηδενίσω αυτά τα οποία έγιναν, διότι έγιναν πράγματα και μετά τη φωτιά την περσινή. Αλλά πριν τη φωτιά την περσινή, η Δαδιά είχε εντοπιστεί ως ένα δάσος εθνικής, ευρωπαϊκής σημασίας, το οποίο έπρεπε να προστατεύσουμε και η αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και έντιμοι με τους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι» ανέφερε ανερυθρίαστα ο Κυρ. Μητσοτάκης, μην σταματώντας την επιχείρηση ωραιοποίησης της καταστροφικής πραγματικότητας και αλαζονικού αυτοθαυμασμού εκεί.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε -και αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε άμεσα- τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου, καθώς δεν του είναι άγνωστες οι πλημμύρες και προφανώς πρέπει να γίνουν ευρύτερες παρεμβάσεις, οι οποίες απαιτούν έναν πιο συγκροτημένο κεντρικό σχεδιασμό.

Μετά το «Evros pass» έρχεται και «Dadia pass»


Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι «πέραν του Evros pass θα υπάρχει Dadia pass, το οποίο θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά». Συγκεκριμένα ανέφερε, «Θέλω επίσης να τονίσω, θα το πω και στην Αλεξανδρούπολη, ότι πέραν του «Evros pass» θα υπάρχει «Dadia pass», το οποίο θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά» δήλωσε λίγο παρακάτω, σπεύδοντας στην πανάκεια της κυβέρνησής του απέναντι σε κάθε καταστροφή.

«Και να ζητήσω από τον Δήμο και από τον ΟΦΥΠΕΚΑ να ετοιμάσουμε τις νέες διαδρομές -γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να δει κάποιος ακόμα μέσα στο δάσος- ώστε οι επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να δουν το δάσος και, ναι, να εξοικειωθούν και με την έννοια της αποκατάστασης του δάσους την επόμενη μέρα» ανέφερε, καταλήγοντας σε μία ακόμα… προσωπική δέσμευση, επίσης όπως κάνει κάθε φορά, σε κάθε καταστροφή.

«Θα κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία. Να ξέρεις Δήμαρχε ότι και για το Σουφλί, αλλά και για τον Έβρο, δεν υπάρχει περίπτωση να διαφύγει του προσωπικού μου ενδιαφέροντος η επόμενη μέρα. Οπότε, ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ και η δουλειά ξεκινάει τώρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας μία αποστροφή που θυμίζει περισσότερο… Life coach παρά υπεύθυνο ηγέτη κυβέρνησης.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Έβρου


Στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Αλεξανδρούπολης, που υπέστη σοβαρές φθορές από τις πρόσφατες πυρκαγιές αλλά αποκαταστάθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ μόλις 20 ημερών, παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Καταφέραμε και πετύχαμε, δουλεύοντας όλοι μαζί, ένα μικρό θαύμα, καθώς μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες ένα σχολείο το οποίο ήταν πρακτικά κατεστραμμένο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους μαθητές μας, για τους δασκάλους τους, καλύτερο από ό,τι ήταν πριν. Και θέλω, καταρχάς, να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλες και όλους όσοι δούλεψαν για να μπορέσουμε σήμερα να είμαστε εδώ και να κάνουμε τον αγιασμό σε αυτό το σχολείο το οποίο τόσο αγαπάτε, στις υπηρεσίες του Δήμου, στους γονείς πρώτα και πάνω απ’ όλα -που ξέρω πόσο πλάτη βάλατε για να μπορούμε να είμαστε σήμερα εδώ», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του.