Στις 17 Σεπτεμβρίου οι εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου θα πραγματοποιηθούν σε 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ. την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, καθώς λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία αποφασίστηκε η αναβολή τους από την αρχική ημερομηνία της 10ης Σεπτεμβρίου

Όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, «με αίσθημα ευθύνης, αποφασίζεται η αναβολή των εκλογών ανάδειξης Προέδρου για τις 17 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τις 24 Σεπτεμβρίου».

Οι κάλπες λοιπόν στις 17/9 θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:

 1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;
  Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.
 2. Πότε ψηφίζω;
  Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.
 3. Πού ψηφίζω;
  Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.
  Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας – δείτε εδώ τα εκλογικά τμήματα
 4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
  Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

 1. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;
  Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.