Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το φορτηγό πλοίο «Leroy A. Mendonca», του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έδεσε χθες Δευτέρα 11 Μάρτη το φορτηγό πλοίο«Leroy A. Mendonca»,του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ελληνική κυβέρνηση απογειώνει ολοένα την εμπλοκή, αναλαμβάνοντας ευρωατλαντικές αποστολές από τη Μαύρη έως την Ερυθρά Θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα προωθεί διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο για τη θωράκιση της συνοχής του αμερικανοΝΑΤΟικού στρατοπέδου στην περιοχή.

Αυτό σηματοδότησε, για μια ακόμη φορά,η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Οδησσό και η συνάντηση με το Β. Ζελένσκι, όπου επαναλήφθηκε εκ μέρους του σε όλους τους τόνους «η στήριξη της χώρας μας προς την Ουκρανία».

Η Αλεξανδρούπολη έχει αναβαθμιστεί σε βασικό κόμβο διεκπεραίωσης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών πέριξ της Ρωσίας αλλά και εντός της Ουκρανίας, ενώ ταυτόχρονα καταγράφονται απανωτές παραδόσεις οπλισμού από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Κίεβο.

Δεν πέρασαν ούτε δεκαπέντε μέρες από την κατάπλευση πλοίου από τη Βηρυτό, το οποίο αυθημερόν έδεσε στο λιμάνι, ξεφόρτωσε πολεμικό υλικό για τον πόλεμο στην Ουκρανία και απέπλευσε ξανά προς την εστία της Μέσης ανατολής.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης εκφράζει την έντονη καταδίκη της για τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της Ελλάδας  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αυτή η εμπλοκή στρέφεται καθημερινά κατά του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας, αντίθετα την εκθέτει συνολικά και ειδικά την περιοχή μας σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα, κανένας Έλληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός, ναύτης, στρατιώτης σε ξένα νερά και εδάφη!

Να τερματιστεί τώρα το μακελειό στη Γάζα και η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη!

Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές!

                            Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης