Αποφυλακίζονται οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Αποφυλακίζονται σήμερα οι πέντε συνοριοφύλακες του Τμήματος Διδυμοτείχου, οι οποίοι συνελήφθησαν τον περασμένο Μάϊο με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Όπως είχε γίνει γνωστό οι 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος με αδικήματα: Διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.


Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι 5 αστυνομικοί διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ράδιο Έβρος 9 μήνες μετά έγινε δεκτή η προσφυγή των δικηγόρων τους και από σήμερα πλέον είναι ελεύθεροι και επιστρέφουν στις οικογένειές τους