Στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο ο υφ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Θα συναντηθεί με Β. Μαυρίδη, Ρ. Χατζηγιάννογλου και τους τοπικούς βουλευτές για τα θέματα των σχολών του ΔΠΘ

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληρο-φορίες έχει προγραμματιστεί επί-σκεψη του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελου Συρίγου στην περιοχή του βορείου Έβρου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να επισκεφτεί τη Νέα Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, προκειμένου να συζητήσει με τους δημάρχους των δύο πόλεων, Β. Μαυρίδη και Ρ. Χατζηγιάννογλου αντίστοιχα, τους βουλευτές του Έβρου, αλλά και τοπικούς φορείς αρμοδιότητάς του για τις εξελίξεις που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που επηρεάζει δραματικά τη λειτουργία των Σχολών της περιοχής μας.

Ήδη έχει επισημανθεί το σοβαρό ενδεχόμενο υποβάθμισης και – συνεπώς στην πορεία – παύσης λειτουργίας των δύο τμημάτων του ΔΠΘ στη Νέα Ορεστιάδα ελλείψει φοιτητών στο προσεχές μέλλον.

Ανησυχία επικρατεί και με το μέλλον του τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, το οποίο ως γνωστόν έχει αποφασιστεί να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Θα έχει ενδιαφέρον να γνωρίσει επίσης η τοπική κοινωνία τι μέλλει γενέσθαι τελικά με τα ανακοινωθέντα νέα τμήματα για την περιοχή, του τμήματος Τεχνολογίας Τρο-φίμων στη Νέα Ορεστιάδα και τα τμήματα Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας στο Δι-δυμότειχο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του υφυπουρ-γού αναμένεται τις προσεχείς ώρες ή και ημέρες.