Διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2021 στον Έβρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Διοργανώθηκε το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 ο πρωτότυπος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» 2021, διαδικτυακά λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας!
Το παράρτημα Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ Έβρου) συμμετείχε για πρώτη φορά ως εξεταστικό κέντρο! Οι μαθητές που διαγωνίστηκαν στο εξεταστικό μας κέντρο πλησίασαν τους 250 και ήταν μαθητές από τον Έβρο, αλλά και από την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, ακόμα και τις Βρυξέλλες! Πανελλαδικά οι μαθητές ξεπέρασαν τις 15.000!

Ελπίζουμε ότι όλοι αυτοί οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία (προετοιμασία με παλιά θέματα, δοκιμαστικό του διαγωνισμού το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, διαγωνισμός το Σάββατο 3 Απριλίου 2021). Η χαρά μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν συμμετέχουν στον διαγωνισμό και την επόμενη χρονιά και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν με φυσική παρουσία! Κυρίως, όμως, χαιρόμαστε όταν βλέπουμε μαθητές να συμμετέχουν σε διαδικασίες οι οποίες εμπλέκουν την όμορφη επιστήμη των μαθηματικών με πραγματικά προβλήματα της καθημερινής ζωής, να αναπτύσσουν συλλογισμούς και να καλλιεργούν λογικές διεργασίες που θα τους οδηγήσουν εν τέλει στο να καταστούν νοήμονες πολίτες!

Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε πολλούς συμπαραστάτες που οφείλουμε να αναφέρουμε.
Καταρχάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για την εμπιστοσύνη που δείξανε στην ΕΜΕ Έβρου.
Κατόπιν, τον υπεύθυνο επικοινωνίας του διαγωνισμού Βαρούχα Αλέξανδρο και την γραμματεία της ΕΜΕ στην Αθήνα για την ανταπόκριση στα πολλά ερωτήματα που ανέκυπταν συχνά,
την υπεύθυνη εταιρεία για την άρτια διαδικτυακή διεξαγωγή του διαγωνισμού,
τον ειδικό γραμματέα της ΕΜΕ Έβρου Χρήστο Δεληγιάννη για την αδιάκοπη βοήθειά του,
τους συνεργάτες μας σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα (Φακούδη Ευάγγελο, Τριανταφύλλου Ευαγγελία και Δεμεδερσλή Γιώργο αντίστοιχα).
Φυσικά, μεγάλο μερίδιο ευχαριστιών αναλογεί και στις διευθύνσεις Α’/ θμιας και Β’ /θμιας εκπαίδευσης Έβρου, στις διευθύνσεις των σχολείων και στους εκπαιδευτικούς για την προώθηση των απαραίτητων πληροφοριών για τον διαγωνισμό.
Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, ευχαριστούμε κάθε ενημερωτικό μέσο που βοήθησε στην προβολή του διαγωνισμού.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι μαθητές που διακρίθηκαν, ενώ όλοι θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραλαβής του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» (πιθανόν μετά το Πάσχα)!
Τα θέματα του διαγωνισμού αναρτήθηκαν ήδη στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (www.hms.gr).

Τέλος, οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στην πλατφόρμα του ΠΥΘΑΓΟΡΑ https://pythagoras.hms.gr/ και στο link εξέτασής τους για να πληροφορηθούν τη βαθμολογία τους, καθώς και για την ορθότητα ή μη των απαντήσεών τους σε κάθε ερώτηση. Επιπλέον θα μπορούν να εκτυπώσουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους.