Στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο workshop ανάπτυξης της γυναικείας ηγεσίας με θέμα «Μαζί πετάμε ψηλά»

Πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη ανάπτυξη που συνδυάζει την επίτευξη των εμπορικών της στόχων με την αειφορία του περιβάλλοντος και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, η SKY express προχωρά σε συνεργασία με το ελληνικό δίκτυο της διεθνούς οργάνωσης Lean In, Lean In Network Greece (Athens).

Η συνεργασία έχει στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενίσχυση των επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων τους, μέσω εκπαιδευτικών workshops που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών, διαχείριση χρόνου, μεθόδους εξισορρόπησης εργασιακής και επαγγελματικής ζωής, προσωπική επικοινωνία, βασικές αρχές marketing κ.α.

Η Αλεξανδρούπολη κάνει την αρχή!

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο workshop ανάπτυξης της γυναικείας ηγεσίας με θέμα: «Μαζί πετάμε ψηλά», στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γυναίκες (εργαζόμενες ή άνεργες) και φοιτήτριες / σπουδάστριες και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους μέχρι 12 Ιουλίου εδώ: www.skyexpress.gr/el/newsletter/seminar_application_lean_in

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια του τρίωρου workshop θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν δύο βασικοί άξονες: «Εργαλεία Ηγεσίας: Ανακαλύψτε τα ισχυρά σας σημεία και αξιοποιήστε τις δυνατότητές σας για να ηγηθείτε στον τομέα σας» και «Personal Branding / Επικοινωνία: Πώς να χτίσετε την προσωπική σας εικόνα και να διεκδικήσετε όσα επιθυμείτε».

Το πρόγραμμα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ SKY express και Lean In Network Greece (Athens), απευθύνεται αρχικά σε νέες γυναίκες που ζουν και εργάζονται σε ακριτικές περιοχές και άλλες πόλεις της περιφέρειας και στη συνέχεια θα αναπτυχθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, με στόχο να καλύψει περισσότερες από 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Κλειώ Κούβελα, Head of Communications & Corporate Affairs της SKY express δήλωσε για τη συνεργασία:

«Η SKY express είναι μία περιβαλλοντικά, αλλά και κοινωνικά υπεύθυνη επιλογή για τον επιβάτη. Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι οι γυναίκες, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, υποεκπροσωπούνται, συναντούν εμπόδια στην καριέρα και την προσωπική τους ζωή, αντιμετωπίζουν ακόμη στερεότυπα. Με τη συνεργασία μας με το Lean in Network Greece (Αthens), μία οργάνωση που συνδέει, δικτυώνει και ενθαρρύνει γυναίκες σε όλον τον κόσμο να κατακτήσουν τους στόχους τους στον εργασιακό τους κυρίως χώρο, αλλά και στην κοινωνία, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Ξεκινάμε απευθυνόμενοι στις γυναίκες της Αλεξανδρούπολης, έναν προορισμό με έντονο συμβολισμό και στρατηγική σημασία, δείχνοντας τον σεβασμό και τη διάθεσή μας να σταθούμε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να αναπτυχθούμε μαζί».

Αρετή Γεωργιλή, συνεπικεφαλής του Lean In Network Greece (Athens) τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη συνεργασία αυτή. Για εμάς, μία οργάνωση εθελοντών και εθελοντριών, είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που ασπάζονται τις ίδιες αξίες, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα και να φτάσουμε πιο γρήγορα στους κοινούς μας στόχους. Το δίκτυό μας, τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα, υλοποιεί μεμονωμένα προγράμματα για φυσικά πρόσωπα, αλλά και εξειδικευμένα για επιχειρήσεις, που στοχεύουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση της συνειδητής και ασυνείδητης προκατάληψης στην εργασία, στην άμβλυνση των έμφυλων εργασιακών ανισοτήτων και στη στήριξη των επιχειρήσεων να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μία αποτελεσματική πολιτική για ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, με ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες. Ευχαριστούμε SKY express για την ευκαιρία που μας δίνει και τη δέσμευσή της στην ισότητα και συμπερίληψη».