Σαμοθράκη: Απορρίφθηκε η ένσταση Γαλατούμου

Δήμαρχος Σαμοθράκης συνεχίζει ο Αθ. Βίτσας έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου

Με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, απορρίφθηκε η ένσταση του κ .Γαλατούμου, ο οποίος μετά τις εκλογές αμφισβήτησε δύο φορές το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Χρειάστηκαν να περάσουν 4 μήνες σχεδόν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου για να οριστικοποιηθεί το αρχικό αποτέλεσμα της κάλπης, σύμφωνα με το οποίο υπενθυμίζεται, νικητής ήταν ο Αθανάσιος Βίτσας. Αποτέλεσμα το οποίο χρειάστηκε να κριθεί και να επικαιροποιηθεί και από την δικαιοσύνη, καθώς ο πρώην δήμαρχος και μοναδικός αντίπαλος του κυρίου Βίτσα, Νίκος Γαλατούμος είχε καταθέσει ένσταση, κάνοντας λόγο για μη αποδεκτό αποτέλεσμα και αφήνοντας υπονοούμενα περί “θολού τοπίου” γύρω από 18 μεταδημοτεύσεις υποστηρίζοντας, πως ουδέποτε έβαλε την υπογραφή του σε κάποια διαδικασία όπως προβλέπεται από τον νόμο και ζητώντας επί της ουσίας την επανάληψη των εκλογών.

Οι δύο τους στις 22 Ιανουαρίου βρέθηκαν αντιμέτωποι στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης καταθέτοντας τις δικές τους ερμηνείες για την εκλογική διαδικασία. Οι δικαστές μετά από ένα μήνα περίπου κατέληξαν και αποφάσισαν, πως δεν αλλάζει τίποτα, ο κύριος Βίτσας θα διοικεί το δήμο για τα επόμενα 5 χρόνια και ο κύριος Γαλατούμος θα κάνει το καθηκον από την θέση της αντιπολίτευσης. Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση του πρώην δημάρχου και έτσι δεν θα χρειαστεί οι κάτοικοι της Σαμοθράκης να επαναλάβουν την εκλογική αναμέτρηση.

Ο νυν δήμαρχος εξαρχής, μιλούσε για μια κίνηση χωρίς λογική από την πλευρά της αντιπολίτευσης που στόχο είχε τον διχασμό και την διαμόρφωση ενός κλίματος που δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην ηρεμία του νησιού, καθώς ουδέποτε ακόμη και με μικρότερη διαφορά δεν αμφισβητήθηκε εκλογικό αποτέλεσμα στην Σαμοθράκη, προσθέτοντας, πως ήταν μια ενέργεια που ουσιαστικά ήταν σαν να στρεφόταν ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος ενάντια στην δική του διοίκηση, γεγονός που είχαν επισημάνει και οι δικηγόροι του κυρίου Βίτσα υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μία ενέργεια με λυσιτέλεια και ενδοστρεφή δίκη.

Η απόφαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών βάζει τέλος σε ένα παρατεταμένο εκλογικό κλίμα, που από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα αποτελούσε κυρίαρχη συζήτηση στο νησί προκαλώντας διάφορα σχόλια και δημιουργώντας έριδες ανάμεσα στις δύο παρατάξεις. Ο κύριος Βίτσας συνεχίζει κανονικά το έργο του με τα όσα σχεδιάζει και προγραμματίζει για το νησί και ο κύριος Γαλατούμος αποδεχόμενος πια το αποτέλεσμα, θα ασκεί τα καθήκοντα του απέναντι στην δημοτική αρχή, όπως επιβάλλεται από το νόμο, με στόχο και οι δύο να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νησιού.

Σύμφωνα με ανάρτηση του πρώην δημάρχου Σαμοθράκης, ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του, σέβονται το αποτέλεσμα και θα συνεχίσουν το έργο τους ασκώντας ισχυρή αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Γαλατούμου

Στις 15 Νοεμβρίου 2023, προσφύγαμε στη δικαιοσύνη ώστε να ελεγχθούν 18 παράτυπες μεταδημοτεύσεις.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ΄αριθμόν Α45/2024 δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης, η οποία στηριζόμενη και ερειδόμενη στον υπ΄αριθ. 4804/2021 νόμο αλλά και σε επιμέρους διατάξεις του ΚΔΔ απέρριψε την ως άνω ένστασή μας.

Σεβόμενοι λοιπόν την Ελληνική Δικαιοσύνη και την απόφαση που εκδόθηκε για την περίπτωσή μας, συνεχίζουμε το έργο μας από τη θέση της ισχυρής αντιπολίτευσης και της εντολής που μας έδωσε ο πληθυσμός σχεδόν του μισού νησιού μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή προηγείται με μόλις 99 ψήφους. 

Με παρουσία και πραγματικό ενδιαφέρον, θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που θα απασχολήσουν τον τόπο μας τα επόμενα χρόνια.

Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την παράταξή μας.

Ευχόμαστε ευδόκιμη θητεία στη δημοτική αρχή.