Πρόγραμμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ορεστιάδας, με τίτλο: “Γίνε σύμβουλος για μια Μέρα”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας, πιστό στο σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών του, για το τρέχον έτος, θέτει σε λειτουργία το καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα: ‘’Γίνε Σύμβουλος για μια Μέρα’’, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ορεστιάδας, καθώς επίσης και με τα σχολεία της περιοχής, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έτσι, λοιπόν, μαθητές που ανήκουν και στις τρεις τάξεις, του λυκείου, του γυμνάσιου αλλά παράλληλα και μαθητές της τελευταίας τάξης του δημοτικού (ΣΤ’), θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή, για πρώτη φορά, με ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Πιο συγκεκριμένα, θα υλοποιείται κάθε εβδομάδα μια προσομοίωση, όπου οι μαθητές, θα είναι σε θέση να διατυπώσουν τις απόψεις τους, να διεξάγουν έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ τους και ταυτόχρονα, να προτείνουν λύσεις και προτάσεις στα θέματα συζήτησης τους. Αρχής γενομένης, σήμερα στις 11:00 π.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ορεστιάδας, με φιλοξενούμενους τα 5μελή των τάξεων της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας.

Έχουμε την πεποίθηση, ότι το εν λόγο πρόγραμμα, αποτελεί μια καλή, παραγωγική ευκαιρία, μια κίνηση εξωστρέφειας για τους μαθητές, προκειμένου να βλέπουν σταδιακά τον εαυτό τους, ως ενεργοί πολίτες.

Σκοπός μας, η καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας και της ενσυναίσθησης στις νέες γενιές, σε μια περιοχή που μας δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει, ουσιαστική αλληλεπίδραση, όπου μπορούν να εφαρμοστούν προγράμματα ήπιας πολιτικής, σε τοπικό επίπεδο.