Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι συνοριοφύλακες

Σχεδόν 10 ώρες κράτησε η διαδικασία της απολογίας στον ανακριτή Ορεστιάδας των 5 συνοριοφυλάκων, που οδηγήθηκαν μετά από δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και την Παρασκευή για να απολογηθούν, σχετικά με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και αφορούν αδικήματα διακίνησης μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Έπειτα από την πολύωρη απολογία, η κοινή απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα έκρινε τους συνοριοφύλακες προφυλακιστέους.

Όπως είναι γνωστό οι κατηγορίς που βαραίνους τους 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος είναι η διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έγινε ατομικά παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης.

Αφού απολογήθηκαν και οι 5 άνδρες ακολούθησε η σύσκεψη του Εισαγγελέα με τους συνηγόρους υπεράσπισης και ακολούθησε η σύσκεψη Εισαγγελέα και Ανακριτή για το τελικό αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όγκος της δικογραφίας που αριθμεί τις 2.500 σελίδες.