Ορεστιάδα: Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου 2 ανήλικοι μετά από κατανάλωση ουσιών

Σύλληψη του ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς και των υπαλλήλων από το οποίο πωλήθηκαν οι ουσίες

Συνελήφθησαν την 1-5-2024 το απόγευμα στην Ορεστιάδα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας τρεις ημεδαποί, εκ των οποίων ένας ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι καταστήματος της πόλης, κατηγορούμενοι για έκθεση και σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δύο συλληφθέντες – υπάλληλοι την προηγούμενη μέρα προμήθευσαν τους δύο ανήλικους, από μη λειτουργικό αυτόματο πωλητή του καταστήματος, με καπνικό προϊόν που πιθανόν περιείχε την ουσία «τετραϋδροκαναβιφορόλη (THCp)», μετά τη χρήση του οποίου οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και νοσηλεύονται.

Από τον ανωτέρω αυτόματο πωλητή κατασχέθηκαν συνολικά 286 συσκευασίες περιέχουσες προϊόντα «τετραϋδροκαναβιφορόλης (THCp)». Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Τι ακριβώς είναι το THCP; 

Το THCP είναι ένα νέο κανναβινοειδές που ανακαλύφθηκε το 2019, αναγνωρισμένο για την ισχυρή συγγένειά του με τον υποδοχέα CB1 και τις δυνητικά ισχυρές επιδράσεις του.
Η χημική δομή του THCP είναι παρόμοια με το THC, αλλά περιέχει μια προπυλική αλυσίδα (τρία άτομα άνθρακα) σε σύγκριση με την πεντυλική αλυσίδα του THC (πέντε άτομα άνθρακα). Αυτή η διαφορά θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του σώματος.
Λόγω των ιχνοστοιχείων του στα φυτά κάνναβης, η παραγωγή προϊόντων THCP περιλαμβάνει πολύπλοκες χημικές διεργασίες και η ποιότητα των προϊόντων αυτών μπορεί να διαφέρει σημαντικά.
Το THCP πιστεύεται ότι έχει ισχυρότερες ψυχοδραστικές επιδράσεις από το THC, με αποτέλεσμα μια εντονότερη επίδραση, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσφορία ή αγωνία σε ορισμένα άτομα.
Η έρευνα σχετικά με την THCP βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και πολλά σχετικά με τα πιθανά οφέλη, τις παρενέργειες και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της παραμένουν άγνωστα.