Πεζοπορία στο μονοπάτι Κουμαριών Άβαντα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από το Δρομέα Θράκης

Θέλετε να δείτε τον Χριστουγιεννιάτικο στολισμό που δημιουργεί κάθε Δεκέμβρη η φύση προσφέροντας μας το πιο μαγευτικό Χριστουγιεννιάτικο τοπίο; Δεν έχετε παρά να μας ακολουθήσετε στην επόμενη πεζοπορία που επιλέξαμε για εσάς και δεν είναι άλλη από αυτήν στο μονοπάτι των Κουμαριών στον Άβαντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μία διαδρομή που αγαπάνε ιδιαίτερα η Κική Τσακαλδήμη και ο Δημήτρης Κωστόπουλος και δεν έχασαν την ευκαιρία να προτείνουν ώστε να έχετε την μοναδική ευκαιρία όλοι όσοι μας ακολουθήσετε να θαυμάσετε τους κατακόκκινους καρπούς των κουμαριών που κρέμονται από τα κλωνάρια του δέντρου δημιουργώντας την αίσθηση πως η φύση στολίστηκε για να γιορτάσει μαζί μας τα Χριστούγεννα.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά με καλή φυσική κατάσταση.

Η απόσταση είναι λιγότερο από 6χλμ ενώ η υψομετρική διαφορά δεν ξεπερνάει τα 240 μέτρα.

Αυτό κάνει την διαδρομή ευχάριστη χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίας επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να εστιάσουν στην ομορφιά της φύσης.

Εθελοντές του χωριού Άβαντα σε συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Χατζηγεωργίου και το δασαρχείο έχουν φροντίσει ώστε το μονοπάτι να είναι ανοιγμένο και εύκολα προσβάσιμο ώστε εμείς να απολαύσουμε το μονοπάτι μέσα από το κατάφυτο δάσος με τις κουμαριές.

Σημείο εκκίνησης είναι ο χώρος αναψυχής Αισύμης, όμως για όσους δεν γνωρίζουν το σημείο θα δώσoυν ραντεβού νωρίτερα στην πλατεία του Άβαντα, στην εκκλησία στις 9πμ.

Φορέστε την Χριστουγιεννιάτικη σας διάθεση και δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας.

Αρχηγοί αποστολής: Κική Τσακαλδήμη-τηλ. 697 463 2222 και Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)

Εγγραφές γίνονται στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5j1l5Ysi-zLVT-dtEkRalZKiN5SuK_wLOuyqeZF24PfKsIQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Τα χρήματα μπορεί να κατατίθενται, στον λογαριασμό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΦΕΑ, που έχει την επιμέλεια της δράσης (GR72 0172 3560 0053 5609 5506 493), στην τράπεζα Πειραιώς .
Εάν γίνει η κατάθεση από άλλη τράπεζα παρακαλούμε να προστεθεί το επιπλέον κόστος στην ίδια κατάθεση.

Δια ζώσης εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (5-8μμ καθημερινές)

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

– πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους
– νόσησης που θα πρέπει να είναι σε ισχύ δηλ, εντός 6 μηνών από τη εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσησης.
– αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου (RT-PCR) μπορεί να γίνεται έως 72 ώρες πριν τον αγώνα.
– αρνητικό τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως και 48 ώρες πριν.
– Οι ανήλικοι συμμετέχοντες αρκεί να επιδείξουν αρνητικό self test 24 ωρών

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης
…και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

Μετά το τέλος της πεζοπορίας, προαιρετικά ΤΑΒΕΡΝΑ ή ΚΑΦΕ στον ΑΒΑΝΤΑ.

Σημείωση: Η πεζοπορία στους Αγίους Θεοδώρους θα μεταφερθεί σε μελλοντική ημερομηνία καθώς λόγω των πρόσφατων βροχών η πρόσβαση στο σημείο είναι δυσπρόσιτη.