Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή στον Έβρο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του Κόμματος, στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας για τη διάδοση του Καλέσματος της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ αλλά και με αφορμή την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης.


Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν ο γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, Διονύσης Κλάδης και ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος της ΤΕ Εβρου, συναντήθηκε με την διοίκηση του και εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου. Όπως μεταφέρθηκε από τις συζητήσεις, το Νοσοκομείο βρίσκεται ξανά στα όριά του αναφορικά με τις δυνατότητες νοσηλείας ασθενών με covid, ενώ οι περίπου 70 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, που φτάνουν τις 380 κενές οργανικές θέσεις από τις 1.100. Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι η εκτίμηση που εκφράστηκε, πως σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων το Νοσοκομείο θα χρειαστεί να αναστείλει την λειτουργία και άλλων τμημάτων, ενώ ήδη έχουν περιοριστεί δραστικά τα προγραμματισμένα χειρουργεία.


Στις συναντήσεις με τους δημάρχους Σουφλίου και Ορεστιάδας, Παναγιώτη Καλακίκο και Βασίλη Μαυρίδη, που πραγματοποιήθηκαν σε ζεστό κλίμα, στο κλιμάκιο συμμετείχε επίσης και ο Γραμματέας της ΤΕ Εβρου, Σιδέρης Μιχαηλίδης.


Κύριο ζήτημα που απασχόλησε τις συζητήσεις ήταν οι επικίνδυνες συνέπειες της αναστολής λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δήμου Σουφλίου όπου όπως τονίστηκε στην πράξη η απόφαση αυτή έχει εφαρμοστεί εδώ και χρόνια για τα 6 περιφερειακά ιατρεία που υπολειτουργούσαν από την υποστελέχωση. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα των χωριών του ορεινού όγκου ήδη καλούνται να διανύσουν μέχρι και 80 χλμ για να επισκεφτούν έναν γιατρό, ενώ ήδη τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε περιστατικό όπου δεν μπορούσαν να παραλάβουν ούτε καν πιστοποιητικό θανάτου.


Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου, η οποία οργανώνει την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 110 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Βύσσα, ενάντια στην απόφαση που κλείνει όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Ο Γιάννης Δελής χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση που όπως τόνισε υπακούει στη συνολικότερη πολιτική περικοπών και υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας. Σημείωσε επίσης πως το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα για την άμεση ανάκληση της απόφασης τόσο σε επίπεδο κινήματος, όσο και τις παρεμβάσεις του στη Βουλή και τη τοπική διοίκηση.