Περιοδεία ευρωβουλευτών στον Έβρο

Επίσκεψη  πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο στον Έβρο οι ευρωβουλεύτριες της “The Left” Cornelia Ernst (από τη Γερμανία) & Sira Rego (από τη Ισπανία) και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Κ. Αρβανίτης συνοδευόμενες από τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γκαρά Αναστασία, την Ουφούκ Μουσταφά, την Παναγιώτα Μανιού & τον Κώστα Καρίκη.

Οι ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν το  ΚΥΤ & το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου και συζήτησαν  με τους αρμόδιους για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στον Έβρο, καθώς και  τις επιπτώσεις που θα επιφέρει το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο  Μετανάστευσης στην περιοχή.

Ακολούθησε συνάντηση με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, από τους οποίους η αποστολή ενημερώθηκε για τον ρόλο της στη διαχείριση των συνόρων και τη λειτουργία της Frontex, και έπειτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Ορεστιάδας, με  τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Μαυρίδη. Έπειτά από τη συνάντηση ο κ. Αρβανίτης δήλωσε:

«Η κουβέντα μας ήταν εκτενής, διαφωτιστική και μας άφησε σοφότερους. Ήταν μία σημαντική συζήτηση, από αυτές που μας βοηθούν να κατανοήσουμε την σκέψη, τις δυσκολίες και τις αγωνίες των κατοίκων, και να τους εξηγήσουμε από κοντά τις δικές μας θέσεις για το νέο Σύμφωνο_Μετανάστευσης και το σκότεινο μέλλον που κάποιοι απεργάζονται ερήμην τους».

Τέλος η βραδιά έκλεισε με μια πολύ ζωντανή συζητητή μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, με τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη και τις ευρωβουλεύτριες, να δίνουν απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας.