Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Λευκίμης: Εκκενώθηκε ο οικισμός

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα, σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου. Η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή και με ανέμους που είναι ισχυροί κατά διαστήματα, δυσκολεύοντας το έργο της πυρόσβεσης.  Οι φλόγες απείλησαν τον οικισμό.

Στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν και επιχειρούν 56 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης αλλά και δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα. Παράλληλα οχήματα του δήμου αλλά και του στρατού δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Σε γενική επιφυλακή τέθηκαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Περιφέρειας ΑΜΘ λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Λευκίμμη.

Δυστυχώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι σπεύδουν ολοένα και περισσότεροι στο σημείο ενώ οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί και από την Εγνατία Οδό.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Εκκενώθηκε το χωριό Λευκίμη

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του αντιδημάρχου Σουφλίου Δημήτρη Δαρούση, αποφασίστηκε εκκένωση του οικισμού της Λευκιμης με σχετική ανάρτηση του στην οποία αναφέρει το εξής: «Όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη μετακίνησης υπάρχουν οχήματα στην κεντρική πλατεία Για ανάγκη καλέστε 6932447812».

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού Λευκίμη Σουφλίου εγκατέλειψαν προληπτικά το χωριό και τα σπίτια τους, εξαιτίας της φωτιάς και απειλεί τεράστιες δασικές εκτάσεις και προστατευμένες περιοχές.