Περιφέρεια ΑΜΘ: Ακατάλληλη για χρήση η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ακατάλληλη για χρήση- έστω και προσωρινά – είναι η αίθουσα «Γιώργος Παυλίδης» στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή και αυτό σημαίνει ότι δεν δύναται (μεταξύ άλλων) να πραγματοποιηθούν οι διά ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την αποκάλυψη έκανε σε σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» γράφοντας ότι:
«Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή 29/10 πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και μαζί με την πρόσκληση της συνεδρίασης η διοίκηση απέστειλε προς όλους τους/τις Συμβούλους έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ροδόπης, από το οποίο πληροφορούμαστε ότι δεν είναι δυνατή η διά ζώσης συνεδρίαση του Π.Σ. καθώς η αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» δεν είναι ασφαλής.

Το έγγραφο αναφέρει ως προβλήματα την ύπαρξη υγρασίας στον ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό της αίθουσας, «βλάβη στο ασφαλτόπανο του προθαλάμου, η οποία θα αποκατασταθεί την Άνοιξη!» και βουλωμένες υδρορροές… Η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Ροδόπης δηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στην αίθουσα, που βρίσκεται στο διοικητήριο της Ροδόπης, όπου εργάζονται εκατοντάδες υπάλληλοι, όπου εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός πολιτών και όπου στεγάζεται (ακριβώς στον ίδιο όροφο) το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο η ίδια υπηρεσία δηλώνει αδυναμία να επιληφθεί της αποκατάστασης των ζημιών».