Πάσχα στο χωριό με επίδομα βενζίνης στο gov.gr

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για να κάνετε αίτηση για το επίδομα βενζίνης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με κωδικούς Taxisnet μέσω του gov.gr, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και η ΚΥΑ που θα ορίζει τα κριτήρια, τους δικαιούχους και τη διαδικασία χορήγησης.

Δικαιούχοι για την επιδότηση καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.


Δεύτερες σκέψεις για Πάσχα στο χωριό λόγω ακρίβειας

Το αίσθημα της χαράς για Πάσχα στο χωριό μετά από δύο χρόνια περιορισμών και πανδημίας περιορίζουν φέτος η ακρίβεια, οι αυξήσεις και η αβεβαιότητα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα 13 τον μήνα ή 35 ευρώ εφάπαξ για τους οδηγούς αυτοκινήτων δεν φτάνουν ούτε για το μισό ντεπόζιτο, που θα χρειαστεί για μακρινές αποστάσεις και ταξίδι.

Η τιμή της βενζίνης πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα κυμαίνεται στα 2 ευρώ στην Αθήνα, ενώ το πετρέλαιο έχει μια μικρή πτώση στην αντλία εξαιτίας της επιδότησης που έχει δοθεί. Τις τελευταίες ημέρες το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται στα 1,66 με 1,80 ευρώ.

Πώς κάνω αίτηση στο gov.gr για το κουπόνι βενζίνης
Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, οι δικαιούχοι θα αυθεντικοποιηθούν τα στοιχεία τους με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην εφαρμογή.

Θα έχετε δύο επιλογές:

  • είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν,
  • είτε την πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό

Την ψηφιακή κάρτα μπορείτε να την κατεβάσετε στο κινητό και να κερδίσετε έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ, υπάρχει όμως ημερομηνία λήξης στη χρήση της. Θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι τις 31/7/22.

«Μπόνους» 5 ευρώ βενζίνη με μία παγίδα
Όσοι επιλέξουν να πάρουν το επίδομα για καύσιμα μέσω ψηφιακής κάρτας που μπορούν να αποθηκεύσουν στο smartphone τους, θα έχουν μεν έξτρα 5 ευρώ, ωστόσο, θα έχουν και ημερομηνία λήξης χρήσης του κουπονιού μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Η απαραίτηση προϋπόθεση για την επιδότηση
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν στην κατοχή τους όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας.
Επικαιροποίηση στοιχείων πριν την αίτηση

Πριν μπείτε στην πλατφόρμα να κάνετε την αίτηση, υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα και να επικαιροποιήσετε τα εξής στοιχεία:

  • τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  • τον αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Πόσα χρήματα θα πάρετε για βενζίνη

Είτε με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού, είτε με έκδοση ψηφιακής κάρτας, οι δικαιούχοι θα λάβουν:

  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.