Παράσταση διαμαρτυρίας από την Α’ ΕΛΜΕ Έβρου για την σύμπτυξη των σχολικών τμημάτων στην Αλεξανδρούπολη

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου συνεχίζει τον αγώνα της και διοργανώνει για ακόμη μια φορά παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της ΔΙΔΕ Έβρου, σήμερα (21/10) στις 14:00 το μεσημέρι.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των γονέων και των καθηγητών, μετά την ανακοίνωση της κ.Κεραμέως για σύμπτυξη τμημάτων στα σχολεία. «Καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει να πιέζει για συμπτύξεις τμημάτων και να μεριμνήσει να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών με την γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου.

Η Β ΕΛΜΕ Έβρου στηρίζει την κινητοποίηση – διαμαρτυρία που οργανώνει η Α ΕΛΜΕ Έβρου και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε αυτή.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες η κυβερνητική προσπάθεια συγχώνευσης εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα. Το ΥΠΑΙΘ με εντολές προς τις Δ.Δ.Ε σε όλη τη χώρα επιχειρεί να προκαλέσει μείωση τμημάτων, με σκοπό να προκαλέσει τεχνητή δημιουργία πλεονασματικού εκπαιδευτικού προσωπικού και άρα μεγάλες περικοπές σε προσλήψεις αναπληρωτών. Άμεσο αποτέλεσμα: η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 28, 29 ακόμα και 30 μαθητές ανά τμήμα και αναστάτωση στην καθημερινή παιδαγωγική διαδικασία» τονίζει στην ανακοίνωση της η Β’ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ:

“Το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω των δικαστικών προσφυγών του εναντίον των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά, προωθεί σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά αλλά και στον Έβρο. Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα περίπου 6.000 κενά των σχολείων όχι όπως όφειλε με μια μαζική γ΄ φάση προσλήψεων των αντίστοιχων αναπληρωτών αλλά με «κόφτες» που επιβάλλονται από το Υπουργείο και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Για μας είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθούν τέτοιες αλλαγές για τους παρακάτω λόγους:

Α) επειδή μ’ αυτή την σύμπτυξη παραβιάζεται η ισχύουσα νομοθεσία για τον ανώτερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα (27 για Γυμνάσια και ΓΕΛ και 25 για ΕΠΑΛ),

Β) αυτή η αύξηση του αριθμού των μαθητών εν μέσω πανδημίας εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Γ) είναι άκρως αντιεπιστημονικό να αλλάζει το παιδαγωγικό και μαθησιακό περιβάλλον που ήδη έχει διαμορφωθεί για τους μαθητές (είμαστε πλέον στο τέλος Οκτωβρίου) υποχρεώνοντάς τους να αλλάξουν συμμαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς

Απαιτούμε λοιπόν από την Δ/ντρια της ΔΙΔΕ ΕΒΡΟΥ και τον Περιφερειακό Δ/ντη να μην προβούν στις επιχειρούμενες συμπτύξεις τμημάτων. Θυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα τμήματα πήραν έγκριση της ΔΙΔΕ δύο φορές τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο .

Τέλος καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει να πιέζει για συμπτύξεις τμημάτων και να μεριμνήσει να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών με την γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών . Καλούμε για άλλη μια φορά και τους γονείς να είναι στο πλάι μας αφού το όλο θέμα έχει να κάνει με τα παιδιά τους και το καλό της Παιδείας.”