Παραιτήθηκε ο Βασ. Μαυρίδης από τη ΔΕΥΑΟ – Όρισε νέο Πρόεδρο τον πρώην Αντιδήμαρχο Γιάννη Περιστεράκη

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από τη θέσου του Προέδρου της ΔΕΥΑΟ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη.


Ο κ. Μαυρίδης, που κατείχε τη θέση του Προέδρου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας από το 2019, όρισε στη συνέχεια νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τoν πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Περιστεράκη.


Το γεγονός προκάλεσε αρχικά θετικά σχόλια της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Περιστεράκη (πολιτικός μηχανικός) και την πρότερη εμπειρία του στη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δήμο Ορεστιάδας.
Δεν έλειψε όμως και η κριτική στην απόφαση του δημάρχου να ορίσει τον κ. Περιστεράκη στη θέση του, ειδικότερα από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου η οποία άφησε σαφείς αιχμές περί συναλλαγών και προεκλογικών υποσχέσεων, ευχόμενη μάλιστα σκωπτικά να τακτοποιηθούν «και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι» από το δήμαρχο Ορεστιάδας.


Από την άλλη, τέθηκε ως πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί πλέον ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ το θέμα των νέων φίλτρων νερού τα οποία, όπως καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση, είναι υπερβολικά κοστολογημένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και έγινε λόγος για «υποψίες» όσον αφορά στα υπέρογκα ποσά που καλείται να δαπανήσει η ΔΕΥΑΟ για την προμήθειά τους. Επίσης, υπενθύμισαν στον κ. Περιστεράκη και το υπό εκκρεμότητα θέμα του απλήρωτου εργαζομένου στη ΔΕΥΑΟ, ζητώντας του να κλείσει επιτέλους το ζήτημα και να ικανοποιηθούν τα δεδουλευμένα του.


Ο κ. Περιστεράκης αναλαμβάνει επισήμως τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΟ από σήμερα Πέμπτη, ενώ ο κ. Μαυρίδης παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο ως απλό μέλος.