Παιδαγωγός στην Αλεξανδρούπολη έκλεινε παιδιά στην αποθήκη του παιδικού σταθμού

Απίστευτο περιστατικό σε βρεφονηπιακό σταθμό της Αλεξανδρούπολη: Κλείδωναν τα άτακτα παιδιά στην αποθήκη!

Σε σοκ βρίσκονται οι γονείς παιδικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποκάλυψη ότι παιδαγωγός φέρεται να έκλεινε τα παιδιά στο αποθηκάκι της τάξης για τιμωρία. Απίστευτες καταγγελίες που προκαλούν σοκ, έφτασαν από γονείς μικρών παιδιών 2χρονων και 3χρονων που τα έστελναν σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους για τα όσα τους είπαν τα παιδιά τους, η κυρία τους, όταν ήταν άτακτα τα κλείδωσε στην αποθήκη, έσβηνε το φως και τραβούσε και το σύρτη!

Τα τραγικά συμβάντα που άφησαν το αποτύπωμά τους στις ψυχούλες των παιδιών αποκαλύφθηκαν όταν ένα μικρό κορίτσι παίζοντας με την κούκλα του, μπροστά στον πατέρα της, της είπε “Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη”.

Ο πατέρας της ταραγμένος, τη ρώτησε πως το σκέφτηκε αυτό και το παιδί εντελώς αυθόρμητα απάντησε πως η κυρία της στον βρεφονηπιακό σταθμό, έτσι κάνει σε όλα τα άτακτα παιδιά!

Όπως ήταν λογικό, την επόμενη ημέρα οι γονείς της μικρής πήγαν στον σταθμό και μίλησαν με την συγκεκριμένη κυρία για τα όσα τους είπε το παιδί τους. Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη όταν την άκουσαν να λέει πως το παιδί έλεγε αλήθεια.

Δικαιολογήθηκε όμως πως γινόταν για να «ηρεμήσουν τα παιδιά» για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Επικοινώνησαν με τον δήμαρχο

Οι δύο γονείς σε κατάσταση σοκ έφυγαν από το σχολείο και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη καθώς πρόκειται για ένα δημοτικό παιδικό σταθμό. Ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους, δεν θα υπάρχει καμία συγκάλυψη και θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όταν ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι γονείς για τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο τμήμα «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου».

Οι γονείς κι άλλων παιδιών σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, μιλώντας μαζί τους, είπαν πως λίγες φορές ή και περισσότερες αρκετά παιδιά βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις, είτε να τα κλείσουν στην αποθήκη είτε να τα καθηλώσουν στα καρεκλάκια τους.

Μάλιστα περισσότερο τιμωρούνταν τα παιδιά που φορούν ακόμα πάνες και λερώνονταν.

Νομικά κινούνται οι γονείς

Η κατάσταση εξελίχθηκε ταχύτατα από τη στιγμή που οι γονείς έγιναν ενήμεροι.  Να αναφερθεί ότι η παιδαγωγός με γραπτή απολογία της στον δήμαρχο παραδέχεται ότι έβαζε τα παιδιά στο συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης», έναν όρο που προφανώς χρησιμοποιούσε για να δικαιολογήσει τις ανησυχητικές της πράξεις.

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.

Και οι δύο δασκάλες οι οποίες βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τμήμα απομακρύνθηκαν από το σχολείο αν και για την δεύτερη οι περισσότεροι γονείς κάνουν λόγο για μια εξαιρετική παιδαγωγό βγάζοντας την από το «κάδρο».

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παραπάνω γεγονότα θα διερευνηθούν και από τη δικαιοσύνη όπου έχουν σκοπό να προσφύγουν οι γονείς.  

Τι υποστηρίζει η διευθύντρια

Από την πλευρά της η διευθύντρια η οποία από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα από όλα όσα καταγγέλλουν οι γονείς προσπαθεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και ζητά να διερευνηθεί σε βάθος όλη η υπόθεση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μια υπόθεση η οποία αφορά μικρά παιδιά, ευάλωτα και χρειάζονται την προστασία και την αγάπη μας, όχι αυθαίρετες και ανεύθυνες πράξεις. Η κοινωνία μας καλείται να διδαχθεί από το παράδειγμα αυτό και να ενισχύσει τα μέτρα εποπτείας και ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.