Δήλωση υποστήριξης για την Κτηνιατρική Σχολή στο Σουφλί από τονΣεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό.

Έμπρακτη δήλωση υποστήριξης της πρότασης του Δήμου Σουφλίου για τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος Κτηνιατρικής στην πόλη του Σουφλίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.

Όλα αυτά τα έτη η αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Μητροπόλεως και του Δήμου Σουφλίου, οδηγεί σε ταύτιση απόψεων ως προς τα σοβαρότατα κρίσιμα ζητήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Ο Σεβασμιώτατος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τα ποικίλα προβλήματα του τόπου μας συνοψίζονται σε ένα, στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Για τον λόγο αυτό  εάν επιθυμούμε  μια ισόρροπη αναβάθμιση και λειτουργία του Νομού μας και της Θράκης γενικότερα, θα πρέπει να θωρακίσουμε την Ακριτική περιοχή με Πανεπιστήμια.

Το Σουφλί είναι μια περιοχή η οποία συνδυάζει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα με την παραγωγή του Μεταξιού και του μεταξοσκώληκα, με την κτηνοτροφία που υπάρχει στην ενδοχώρα του Σουφλίου, με το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς -Λευκίμης -Σουφλίου με την ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα του,  πράγματα το οποία όλα  συνηγορούν για την προώθηση μιας τέτοιας προοπτικής και την ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής στο Σουφλί.    

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης καταλήγοντας ανέφερε ότι στη δημιουργία Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να προτιμηθούν οι ακριτικές περιοχές, διότι ο λόγος δεν είναι άγνωστος ,είναι Εθνικός!!!