Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά σε ανοιχτό στίβο κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Στην πρώτο του προσπάθεια «πέταξε» στα 8,50 μ. βάζοντας τα στάνταρντ για τον τελικό ωστόσο το δεύτερο άλμα του ήταν άκυρο.

Το τρίτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ήταν στα 8.39 μ. ενώ και το τέταρτο ήταν άκυρο. Στην πέμπτη του προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε στα 8,30μ. Στο τελευταίο του άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου πέταξε στα 8,52μ και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.  

Στον προκριματικό του μήκους, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, ο Μίλτος Τεντόγλου χρειάστηκε τρία άλματα για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον αποψινό τελικό. 

Το πρώτο άλμα του «χρυσού» Ολυμπιονίκη ήταν άκυρο και στο δεύτερο προσγειώθηκε στα 7,95 μέτρα, 20 εκατοστά κάτω από το όριο πρόκρισης στον τελικό. Έτσι, χρειάστηκε να κάνει και μία τρίτη προσπάθεια. 

Στο τελευταίο του άλμα στον προκριματικό, ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,25 μ. και έτσι πέρασε στον τελικό με την τρίτη καλύτερη επίδοση. 

Η κατάταξη του τελικού

 1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52
 2. Γέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.50
 3. Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) 8.27μ.
 4. Κάρεϊ ΜακΛέοντ (Τζαμάικα) 8.27
 5. Ζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8.05
 6. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8μ.
 7. Ραντέκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.98μ.
 8. Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.94μ.
 9. Αλεχάντρο Παράδα (Κούβα)7.86μ.
 10. Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 7.62
 11. Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία)
 12. Τζέσγουϊν Άλντριν (Ινδία)
Μυθικός Μίλτος Τεντόγλου, το έκανε ξανά: Παγκόσμιος πρωταθλητής στο τελευταίο άλμα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
/ 2023 / 6 ( / EUROKINISSI)
Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος