Κάλεσμα Αλληλεγγύης από τα σωματεία εργαζομένων Αλεξανδρούπολης για την συγκέντρωση ειδών

Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες από τη φωτιά εκφράζουν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων «Η Ενότητα»Οικοδόμων, Τουριστικών ΕπαγγελμάτωνΙδιωτικών Εκπαιδευτικών, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης.

Καλούν σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τόσο για ανθρώπους όσο και για αδέσποτα ζώα:

  • Αλοιφή SYLFIO (κρέμα – αλοιφή για εγκαύματα)
  • Φυσικά δάκρυα
  • Αποστειρωμένες γάζες
  • Υποσέντονα
  • Σκυλοτροφές
  • Τρόφιμα (νερά, χυμούς, φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες, ζάχαρη, καφέ)
  • Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες)

Το σημείο συγκέντρωσης είναι το ισόγειο στο Εργατικό Κέντρο Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 372) τις εξής μέρες και ώρες: Σάββατο 26 Αυγούστου,  από 10 π.μ. ως 1 μ.μ. – Κυριακή 27 Αυγούστου, από 10 π.μ. ως 1 μ.μ. – Δευτέρα 28 Αυγούστου, από 6 μ.μ. ως 9 μ.μ.

Παράλληλα καλούν στην αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο ανακοινωμένο ωράριο αιμοληψιών: Καθημερινές και Κυριακή: 8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ. Κάθε Σάββατο πρωί στο Νομαρχείο: 9 π.μ. – 1.30 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή: 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Τα Σωματεία σημειώνουν:

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός, όπως δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια από την πρώτη ώρα της φωτιάς έτσι και τώρα δε παρακολουθούμε με απάθεια ανθρώπους να καίγονται, σπίτια να γίνονται στάχτη και τις περιοχές που ζούμε να μετατρέπονται σε κρανίου τόπο.

Δε θα μας ρίξουν στάχτη στα μάτια! Κάθε χρόνο συμβαίνουν τα ίδια σε όλη την Ελλάδα. Τη μια φταίει “ο κακός μας ο καιρός”, την άλλη “η κλιματική αλλαγή”. Τι δεν λένε όμως…  Η “κλιματική κρίση” έχει αφήσει με μηδέν δασεργάτες τα δασαρχεία; Αυτή φταίει που δεν έχουν γίνει αναγκαίες εργασίες στους ορεινούς όγκους και σε κατοικημένες περιοχές όπως καθαρισμός, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων που είναι αναγκαίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση;

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη για τη υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Αυτή η πολιτική έχει αφήσει υποστελεχωμένες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, συνεχίζει να εφαρμόζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας του εποχικού πυροσβέστη, αφήνει την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει τη μάχη με απαρχαιωμένα μέσα και με ελλιπή συντήρηση. Αυτή την πολιτική στηρίζουν Περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές.

Δεν πάει άλλο!  Να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος στα χέρια μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να στείλει όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά στη Δαδιά και να προστατευτούν οι υπόλοιπες περιοχές από τις αναζωπυρώσεις».