Ουκρανοί πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στην Ορεστιάδα- Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια

Ουκρανοί πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στην Ορεστιάδα τις επόμενες ώρες, κατά κύριο λόγο γυναίκες και παιδιά σύμφωνα με την Εθελοντική Ομάδα Ορεστιάδας “Δρω”. Γι’ αυτό το λόγο γίνεται έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού.

Την βοήθεια του προσφέρει και ο Δήμος Ορεστιάδας αφού από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, μικροσυσκευές, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας σπιτιού), ώστε να είναι έτοιμος να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες που αναμένεται να καταφθάσουν τις επόμενες ημέρες.

Σε στενή συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και μεμονωμένα άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, δημιουργείται ένα ΔΙΚΤΥΟ προστασίας τους. Ήδη ετοιμάζονται τα πρώτα πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας που περιλαμβάνουν: είδη ρουχισμού και τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο,  τα οποία θα προωθηθούν στις οικογένειες που  θα φιλοξενήσουν  τους  πρώτους  πρόσφυγες.

Επίσης, έχει ενημερωθεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Παιδιατρική Κλινική, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα, σε περίπτωση που κάποια βρέφη/παιδιά, χρειαστούν νοσηλεία ή γενικότερη  ιατρική φροντίδα

Όσοι επαγγελματίες Υγείας- Πρόνοιας καθώς και εκπαιδευτικοί, επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, να επικοινωνούν με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ορεστιάδας τηλ.: 2552 350 017 (ώρες γραφείου). Διαθέσιμες είναι και οι υπηρεσίες του Δήμου μας, κοινωνικοί λειτουργοί & ψυχολόγοι να παρέχουν κοινωνική & ψυχολογική υποστήριξη, σε κάθε περίπτωση που απαιτείται.

Τόπος συγκέντρωσης ειδών είναι το Δημαρχείο Ορεστιάδας.

Η ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας:

Αναμένονται αρκετοί πρόσφυγες στην πόλη μας απο την Ουκρανία κατα κυριο λογο γυκαικες κ παιδιά. Εθελοντες σε συνεργασια με την κοινωνικη υπηρεσία του Δημου κ το θεατρο Διονυσο ετοιμάζουν μια αλυσιδα αλληλεγγύης που θα παρέχουν τροφή, ένδυση κ γιατρους στους ανθρωπους που θα φιλοξενηθουν εδω.

Η Ορεστιάδα, πόλη προσφυγική, ανοίγει την αγκαλιά της στους ανθρώπους του πολέμου και προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο θέατρο Διόνυσος- Καθημερινά 15:00-21:00- Σάββατο & Κυριακή 17:00-21:00

*Ρούχα για παιδιά κ ενήλικες

*Παπουτσια για παιδιά κ ενηλικες

* Βρεφικα ειδη (κρεβατακια, καροτσια κτλ)

* Παιδικα παιχνιδια

* Πανες Νο 2-3-4

* Βρεφικα γαλατα Sanilac No1 & No2

Παράλληλα, χρειάζονται ρούχα για δύο μητέρες με τα παιδιά τους φτάνουν σήμερα στην Ορεστιάδα.

Παιδικά (αγόρια): 2 μηνων/ 6 ετων/ 3 ετων/ 8 ετων

Γυναίκεια medium στα παντελόνια large σε μπλούζες

Γαλα Sanilac 1 και πανες Νο2κ3