Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ FIRST LEGO League

Συμμετείχε το ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST LEGO League Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη, μια διοργάνωση της Eduact με τη συνεργασία του Xanthi TechLab και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 18 ομάδες με 180 μαθητές και προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχοντας σαν φετινό θέμα την ενέργεια, πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται χτίζουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών της τοπικής κοινωνίας που ξεπέρασαν τους 25 και συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι: C3005 Robofrogs, C3017 RoboGamers, C3079 LetsGο, C3124 Robomechanics, C3126 RoboGenius.

Συγχαρητήρια και στην ομάδα του ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας οι οποίοι συμμετείχαν για 4η χρονιά στο διαγωνισμό. Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που καταχειροκροτήθηκαν στον διαγωνισμό. Η συμμετοχή αυτή έδωσε στα παιδια την ευκαιρία να συνεργαστούν, να αναπτύξουν τις ιδέες τους σαν ομάδα και και κοινωνικοποιηθούν μέσω της δράσης.

Τον διαγωνισμό τίμησαν με την παρουσία τους οι: κ. Μανώλης Φανουράκης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης, κ. Ηλίας Ασκαρίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και κ. Δημήτρης Γιαννακούδης, Συντονιστής του Xαnthi TechLab, οι οποίοι ανακοίνωσαν τις προκρίσεις του Διαγωνισμού και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Στο διαγωνισμό παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης ο οποίος ενημερώθηκε για τις καινοτόμες λύσεις των ομάδων.