Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση Αρχειακού Υλικού των ΓΑΚ στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση Αρχειακού Υλικού του Τμήματος Έβρου των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ. Έβρου) με τίτλο: «Πρόσφυγες 1922-1923: Αρχειακά τεκμήρια από τις συλλογές των Γενικών Αρχείων Κράτους Ν. Έβρου», η οποία λειτούργησε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με θέμα: «Η ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών στην τέχνη (1923-2023)».

Δεκάδες συμπολίτες μας παρακολούθησαν τις εργασίες αυτού του μοναδικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό κτίριο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης, από τις 17 έως και τις 19 Νοεμβρίου και είχαν την τιμή να ακούσουν και να συζητήσουν πάνω στις εξαιρετικές εισηγήσεις των Ελλήνων και Τούρκων επιστημόνων (καθηγητές πανεπιστημίων, διδάκτορες και ερευνητές, ιστορικοί κ.ά). Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε πληθώρα σπάνιων και μοναδικών τεκμηρίων που φιλοξενούνταν στην Έκθεση αρχειακού υλικού των ΓΑΚ.

Το Τμήμα ΓΑΚ Έβρου ευχαριστεί θερμά την Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την τιμή και την πρόσκληση στο Τμήμα ΓΑΚ Έβρου να συμμετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Θανάση Κούγκουλο, Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, για την άψογη συνεργασία, τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος, τη μετάφραση στην τουρκική γλώσσα του Οδηγού της Έκθεσης των ΓΑΚ και κυρίως για την αδιάκοπη προσπάθεια ανάδειξης του έργου και του υλικού των Γενικών Αρχείων του Κράτους.