Οι φοιτητές έδειξαν τον δρόμο της αλληλεγγύης ακόμα μία φορά

Οι φοιτητές της πόλης μας προχώρησαν στην δημιουργία ομάδας μπάσκετ που σκοπό έχει την συμμετοχή της σε τουρνουά και την προσφορά στην κοινωνία δείγμα της ευαισθησίας που έχουν οι νέοι της πόλης μας. Την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Παλιό Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας διεξήχθη φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στη νεοσύστατη Πανεπιστημιακή Ομάδα Μπάσκετ Ορεστιάδας και τον Σύλλογο Παλαίμαχων Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Ορεστιάδας ” Ακρίτες”. Ο σκοπός αυτού του αγώνα ήταν η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων για την ενίσχυση του ” Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακό τμήμα Ορεστιάδας”.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς οι κερκίδες του γηπέδου ήταν γεμάτες από κόσμο.

Η Πανεπιστημιακή ομάδα Μπάσκετ Ορεστιάδας κατάφερε να συγκεντρώσει και να παραδώσει ένα σημαντικό ποσό.

Το παρόν στην εκδήλωση πέρα από τον κόσμο εκ μέρους της τοπικής αρχής έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Παντελής Δημούτσης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισιμού κ. Ευαγγελία Μπραϊκούδη. Για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος η Πανεπιστημιακή Ομάδα Μπάσκετ Ορεστιάδας είχαν στο πλευρό τους, τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σπύρο Γαλατσίδα που αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα και ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κα. Φιλιώ Μυλωνά η οποία στηρίζει κάθε δράση του πανεπιστημίου μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε μία συμφωνία η οποία έχει ορίζοντα το μέλλον και την προσφορά στην κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στον Πρόεδρο της Πανεπιστημιακής ομάδας Μπάσκετ Ορεστιάδας κ. Χάρη Χρόνη και του κ. Μανώλη Σιώπη Προέδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Ορεστιάδας “Ακρίτες” συμφωνήθηκε ο αγώνας αυτός που είναι συνώνυμο της προσφοράς να καθιερωθεί και να αποκτήσει την μορφή θεσμού. Σε ανακοίνωση της η Πανεπιστημιακή Ομάδα Μπάσκετ Ορεστιάδας ευχαρίστησε τον μεγάλο της χορηγό Top Charm κέντρο Ποδολογίας & Ονυχοπλαστικής , τον φωτογράφο του αγώνα κ.Σταμάτη Γροζούδη, την DESTINEX WANDER SQUAD για την μαγνητοσκόπηση του αγώνα, τον Teo F για την μουσική επιμέλεια, τον Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross ( Περιφερειακό τμήμα Ορεστιάδας) για την υγειονομική κάλυψη, τον Σύλλογο Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ορεστιάδας “Ακρίτες” για τον υπέροχο αγώνα, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης και τέλος τον προπονητή της ομάδας μας και καθηγητή του Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Σταύρο Πλέσσα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Ομάδας Μπάσκετ Ορεστιάδας κ. Χάρης Χρόνης δήλωσε:

Είμαστε ευγνώμονες, πραγματικά η κοινωνία της Ορεστιάδας μας αγκάλιασε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας σε αυτή την πρώτη και πολύ σημαντική ανθρωπιστική δράση μας ως νεοσύστατη ομάδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Ορεστιάδας “Ακρίτες”. Πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης ήταν οι παίκτες των δύο ομάδων οι οποίοι αν και ανήκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες αγωνίστηκαν για έναν κοινό στόχο, να αναδείξουν νικητή τον Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα το Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας. Ως Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Ομάδας Μπάσκετ νιώθω την ανάγκη να αναφέρω ονομαστικά τους πρωταγωνιστές παίκτες των δύο ομάδων.


Αριθμός φανέλας & ονοματεπώνυμο
Πανεπιστημιακή Ομάδα Μπάσκετ Ορεστιάδας:
0 Λεωνίδας Χρυσοβέργης
6 Παρασκευαΐδης Παύλος
7 Γκούδλης Κυριάκος
8 Κίτσος Γιάννης
9 Καδόγλου Τηλέμαχος
11 Μπουφίδης Χρήστος
13 Τριγώνης Θέμης
14 Αυγέρης Κωνσταντίνος
29 Τελιορίδης Αναστάσης
30 Βαρούτης Γιώργος
34 Αλερού Αλέξανδρος
68 Καλαϊτζής Μιχάλης
77 Σανιδάς Φώτης Αρχηγός ομάδας
Προπονητής ομάδας Σταύρος Πλέσσας

Σύλλογος Παλαιμάχων Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Ορεστιάδας “Ακρίτες” :


4 Σιώπης Μανώλης Προπονητής ομάδας
5 Καμζώλας Οδυσσέας
6 Καραγιώρας Νίκος
7 Κυζιώρας Γιώργος
8 Μαυρίδης Δημήτρης Αρχηγός ομάδας
9 Χατζής Αθανάσιος
10 Φωτιάδης Δημήτρης
11 Παπατχίδης Βασίλης
18 Παπαδόπουλος Ηλίας
21 Αντωνιάδης Δημήτρης
23 Καβελλάρης Γιάννης
30 Νικολαΐδης Στάθης
31 Σουβαράς Αθανάσιος
81 Κούζας Ιωάννης


Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στους δημιουργούς της πρώτης αθλητικής ομάδας από την ίδρυση της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εμπνευστής της ομάδας είναι ο καθηγητής του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Πλέσσας ο οποίος με εμπιστεύθηκε και μου ανέθεσε την ίδρυση και την δημιουργία της ομάδας. Νιώθω τυχερός που κατά την δημιουργία αυτής συνάντησα δύο πολύ άξια άτομα τον Φώτη Σανιδά και τον Κυριάκο Γκούδλη και καταφέραμε χάρη στην άρτια συνεργασία μας να δημιουργήσουμε την Πανεπιστημιακή Ομάδα Μπάσκετ (Π.Ο.Μ.) Ορεστιάδας.