Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Προγραμματισμένη επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης  πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 11.02.2020 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας μετά από πρόσκληση της Διοίκησης.

Ο κ. Σκρέκας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χαντζηκωνσταντίνου με ατζέντα τα θέματα του χαρτοφυλακίου και των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού που σχετίζονται με τα αλιευτικά καταφύγια.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε ο λιμένας της Μάκρης και τα έργα υποδομής. Το έργο επισκευής και αποκατάστασης του νέου προσήνεμου μόλου που υπέστη σοβαρές ζημιές το 2015 και κινδυνεύει με ολοκληρωτική κατάρρευση λόγω αδράνειας κρίνεται ως έργο έκτακτης ανάγκης και άμεσης επέμβασης, ενώ το έργο προστασίας του λιμένα με την κατασκευή κυματοθραύστη στην είσοδό του πρόκειται να καταστήσει εφικτό τον ελλιμενισμό περισσότερων και μεγαλύτερων σκαφών αλιείας και αναψυχής και να αναβαθμίσει περαιτέρω το λιμάνι και την περιοχή.

Στην ανάλυση των τεχνικών ζητημάτων συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη  του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενώ στη σύσκεψη ήταν παρών και ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος.