Εφαρμογή μέσω κινητού σχεδιάζει ο δήμος Διδυμοτείχου για άμεση ενημέρωση και καταγραφή προβλημάτων των πολιτών

Μία νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα σχεδιάζει ο Δήμος Διδυμοτείχου, η οποία στοχεύει στην άμεση ενημέρωση και καταγραφή των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Πρόκειται για εφαρμογή που έχουν αναπτύξει Καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η πιλοτική περίοδος λειτουργίας θα ξεκινήσει επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για έξι μήνες, μέχρι τις 19 Ιουλίου. Στην περίοδο αυτή θα επιτρέπει σε όσους το “κατεβάσουν” από την έξυπνη συσκευή τηλεφώνου τους να επισημαίνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους ή οπουδήποτε στην πόλη.

Οι αρμόδιοι θα παραλαμβάνουν από την ειδική πλατφόρμα όλα τα παράπονα των πολιτών και στην συνέχεια θα τα διανέμουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.

Η εφαρμογή sense.city αναπτύχθηκε από τα μέλη της ομάδας Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Δικτύων του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών κι έλαβε το 3ο Βραβείο στο διαγωνισμό IT4GV που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του με αυτή την εφαρμογή. «Οι πολίτες είστε οι αισθητήρες της πόλης! Χρησιμοποιώντας τις δικές σας συσκευές επικοινωνίας, είτε μέσω της εφαρμογής sense.city είτε με άλλες συσκευές που αναφέρουν στο sense.city δεδομένα της πόλης, ενημερώνετε τους συμπολίτες και το δήμο για προβλήματα και συμβάντα που συμβαίνουν κάθε στιγμή. Συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες και στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν τη ζωή σας στη πόλη».

Η εφαρμογή στέλνει ανώνυμα το γεγονός που θέλετε να καταγραφεί και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση για την υπηρεσία.