Ο Πασχάλης Συριτούδης νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την αποστράτευση του Νικκολάου Μενεξίδη

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Νικόλαος Μενεξίδης  προάγεται και αποστρατεύεται σε τριάντα ημέρες με το βαθμό του Αντιστρατήγου, σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων το οποίο έκρινε τους 22 Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (20 Γενικών Καθηκόντων και 2 Ειδικών Καθηκόντων). Ειδικότερα, έκρινε προακτέο στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη μίας κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού τον Υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα.

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω πέντε (5) Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

  • Νικόλαο Μενεξίδη
  • Παναγιώτη Κορδολαίμη
  • Στυλιανό Βολυράκη
  • Δημήτριο Κρίκα
  • Γεώργιο Ψωμά.

Σε συνέχεια των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία έγινε γνωστό και το όνομα του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή. Ο μέχρι σήμερα Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης αναλαμβάνει την θέση Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέση από την οποία αποστρατεύτηκε ο επίσης Εβρίτης Νικόλαος Μενεξίδης. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο Πασχάλης Συριτούδης διατηρεί τον βαθμό του Ταξίαρχου ωστόσο πλέον αναλαμβάνει νέα καθήκοντα.

Ακολουθεί η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Αντιστράτηγου ε.ο.θ. Νικόλαου Μενεξίδη

“Σήμερα κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου, το οποίο αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία με αξιοπρέπεια, τιμιότητα, σεβασμό και δοτικότητα.

Έφτασα ως εδώ έχοντας συνοδοιπόρους όλους τους συναδέλφους μου ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, οι οποίοι μου παρείχαν αμέριστα την υποστήριξή τους με την εργατικότητα και το φιλότιμό τους και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά γι΄αυτό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουν να πράττουν το ίδιο, στη μεγάλη προσπάθεια για ένα καλύτερο και ασφαλές περιβάλλον της Χώρας μας.

Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω τις θρησκευτικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και την συμπαράσταση τους στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και τη συνεργασία μας.

Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου για την κατανόηση και την συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια.”