Ο Ορεστιαδίτης αθλητής του Πολυνίκη Γιώργος Ματζαρίδης στην Εθνική Ελλάδας στίβου Κ23

Με έξι αθλητές και δύο αθλήτριες της κατηγορίας Κ23 θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στους Αγώνες Μεσογειακών Χωρών Ανδρών/Γυναικών Κ23, που θα γίνουν στη Βαλένθια στις 22 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες που πραγματοποίησαν καλές παρουσίες το 2022 και θα έχουν συμμετοχή στους αγώνες της χειμερινής περιόδου. Μεταξύ αυτών και ο Ορεστιαδίτης Γιώργος Ματζαρίδης από τον Αθλητικό Σύλλογο ΠΟΛΥΝΙΚΗ Νέας Ορεστιάδας, ο οποίος το 2022 κατάφερε ήδη να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στα 800μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και να λάβει το εισιτήριο για να συμμετέχει για πρώτη φορά με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια άρχισε να καταρρίπτει τα ατομικά του ρεκόρ αλλά και ρεκόρ αγώνων σε διάφορες διοργανώσεις και να γράφει έτσι τη δική του ιστορία στο στίβο, με κορυφαία στιγμή του την κούρσα που θα μείνει στην ιστορία, όπου και οι τρείς πρώτοι αθλητές κατάφεραν να σπάσουν το όριο του 1΄:50″ στο τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου που έγινε στις 26 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Γιώργος Ματζαρίδης πέτυχε δικό του ατομικό ρεκόρ αλλά και δύο σπουδαίες θέσεις στο βάθρο: κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να συναγωνιστεί με μεγαλύτερους και εμπειρότερους πρωταθλητές, και εκεί να πετύχει τον απίστευτο χρόνο 1:49:86 που τον έφερε στη 2η θέση στην ηλικιακή κατηγορία Κ23 και στην 3η θέση στη γενική κατηγορία Ανδρών – Γυναικών στην κορυφαία διοργάνωση Στίβου της χώρας.

Αυτή τη φορά αποτελεί μέλος της Εθνικής Ελλάδας, στην αποστολή που θα λάβει μέρος στους Αγώνες Μεσογειακών Χωρών Ανδρών/Γυναικών Κ23 στις 22 Ιανουαρίου, για να αγωνιστεί στα 800 μ.

Το πρόγραμμα των αγώνων δεν περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα, αφού οι διοργανωτές επέλεξαν να έχουν μεγαλύτερη απόσταση σε Άνδρες και Γυναίκες τα 1.500 μ., ενώ δε θα γίνει το επί κοντώ και το μήκος των Ανδρών και το ύψος και το τριπλούν Γυναικών Κ23.

Αναλυτικά η αποστολή:

Άνδρες K23 60 μ.:

Ορέστης Χάϊδας (ΓΕΑ Τρικάλων) 800 μ.

Γιώργος Ματζαρίδης (ΑΣ Ν. Ορεστιάδας Πολυνίκης) 1.500 μ.

Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ) 60 μ.

Γιάννης Καμαρινός (ΠΑΟΚ),

Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες)

Σφαιροβολία:

Αννίβας Οικονόμου (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας)

Γυναίκες Κ23 60 μ.:

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

Μήκος: Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος)