Νέα μέτρα από αύριο: Μάσκες υποχρεωτικά παντού, μέσα και έξω-Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα από αύριο, Παραμονή Χριστουγέννων στη χώρα, και έως τις 3 Ιανουαρίου, στην σκιά της παραλλαγής Όμικρον. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως από αύριο η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, λόγω μεγάλης κινητικότητας και συγχρωτισμού. 

Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95. Παράλληλα απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών και οι εκδηλώσεις από τους δήμους δεν θα πραγματοποιηθούν.

Όσον αφορά τους επισκέπτες, πέρα από το PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, επειδή υπάρχουν δείγματα ότι η νόσος εμφανίζεται μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, καλούνται να επαναλαμβάνουν το τεστ την δεύτερη ημέρα και την τέταρτη ημέρα από την είσοδο τους στην χώρα. Επιπλέον, ισχύει ακόμα η αυστηρή σύσταση για self τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης στις 27 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθεί νέα μέτρα για τη διασκέδαση σε σχέση με το ωράριο, για αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία. Σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνουν lockdown, τόνισε.