Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη– Ξέσπασε η μητέρα της

Την αντίδραση της οικογένειας της δολοφονημένης Ελένης προκάλεσε η νέα διακοπή της δίκης για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

«Μπράβο σε όλους κι εκεί ψηλά που κάθεστε στα έδρανα. Ντροπή! Ντροπή!» φώναξε η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου για εκ νέου διακοπή της δίκης.  «Την κοροϊδία τους μέσα! Δεν ντρεπόμαστε καθόλου! Κάποιος ένορκος έχει covid λέει! Δεν πρέπει να υπάρχουν αναπληρωματικοί; Πόσο να αντέξω! Θέλει το σύστημα να μας εξουθενώσει ή να μας στείλει στο ψυχιατρείο!» είπε κατά την έξοδο της από το δικαστήριο.

Η δίκη μεταφέρθηκε για τις 15 Μαρτίου 2022 καθώς τόσο μία ένορκος όσο και ο δικηγόρος του Αλβανού κατηγορουμένου νοσούν με κορονοϊο. Υπενθυμίζεται ότι, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον αποτρόπαιο, μαρτυρικό θάνατο της φοιτήτριας ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου και μετά την κλήρωση των ενόρκων, είχε διακοπεί για σήμερα, καθώς ο ένας κατηγορούμενος είχε ορίσει νέο δικηγόρο για την εκπροσώπησή του ο οποίος ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Στο πλευρό της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε η Αννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η τελευταία μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα στο δικαστήριο ακούγοντας την εισαγγελέα να προτείνει διακοπή της δίκης, με την εισαγγελέα να απαντά «τι θέλετε δηλαδή! Να τους φέρουμε εδώ με κόβιντ;».

Στη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη όταν είδε τον Ροδίτη κατηγορούμενο, ο οποίος μετήχθη στη δικαστική αίθουσα να κάθεται στα εδώλιο που βρίσκεται στο ύψος της έδρας δεν άντεξε, φωνάζοντας «Δε μπορώ να βλέπω τους δολοφόνους του παιδιού μου στο ίδιο ύψος με τους δικαστές. Εγώ η μάνα της δολοφονημένης Ελένης».

πληφοροφίες από το thetoc.gr