Να επιστρέψουν στην εργασία τους ζητούν υγειονομικοί του Έβρου που είναι σε αναστολή με σχετική τους επιστολή

Σε επιστολή προχώρησαν οι υγειονομικοί της Αλεξανδρούπολης και του Κέντρου Υγείας Σουφλίου προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους με σχετική επιστολή, ζητούν οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή καθώς δεν εμβολιάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη το και Σουφλί. Όπως αναφέρουν, ο βασικός τους στόχος είναι η προσφορά τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και ειδικά το επιβαρυμένο σύστημα υγείας από την πανδημία. Προτείνουν λοιπόν, την άμεση επιστροφή στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης της υγειονομικής κατάστασης των νοσοκομείων, τηρώντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:

“Αγαπητοί εκπρόσωποι των δημοκρατικών φορέων της πόλης μας, Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές του νομού μας, κύριε Εισαγγελέα, πρόεδρε του εμπορικού συλλόγου και του επιμελητηρίου Έβρου, συμπολίτες μας!

Σας απευθύνουμε έκκληση για την έμπρακτη υποστήριξή σας σχετικά με τον άδικο διωγμό τον οποίο υφιστάμεθα εμείς και οι οικογένειές μας από την 1η Σεπτεμβρίου του 2021.

Είμαστε οι υγειονομικοί. Ήρωες, όπως μας αποκαλούσε μέχρι πρόσφατα η κοινωνία με την προτροπή της ίδιας της κυβέρνησης. Είμαστε αυτοί που επί ενάμιση χρόνο δώσαμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος τη μάχη για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των συνανθρώπων μας κατά της νόσου Covid-19, αποδυόμενοι μάλιστα σε μία προσπάθεια που ουσιαστικά έγινε χωρίς εφόδια υλικοτεχνικά ή φαρμακευτικά (εμβόλια, φάρμακα, επαρκή μέσα προστασίας).

Επί δεκαετίες υπηρετήσαμε με σθένος και συνέπεια ένα σύστημα υγείας με μεγάλα προβλήματα και δομικές δυσλειτουργίες, έχοντας ως βασικό μας κίνητρο την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας. Το υπηρετήσαμε παρά τις δυσχέρειες, αλλά και τις πενιχρές μας απολαβές. Δώσαμε λύσεις με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση, όποτε και όπου κληθήκαμε. Είμαστε και εμείς πολίτες αυτής της πατρίδας, που δοκιμάζεται εδώ και μία δεκαετία οικονομικά και κοινωνικά. Παρ’ όλα αυτά δεν λυγίσαμε ποτέ, γιατί απλά πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτό που κάναμε.

Από την 1η Σεπτεμβρίου θεωρούμαστε επικίνδυνοι για το σύστημα υγείας, παρά το γεγονός ότι αρκετοί συνάνθρωποι αλλά και συνάδελφοί μας, πλήρως εμβολιασμένοι, νοσηλεύονται στις υγειονομικές δομές της πατρίδας μας. Βρεθήκαμε αδικαιολόγητα σε αναστολή, ως μη εμβολιασμένοι, γεγονός ωστόσο που δεν άφησε μόνο εμάς εκτός της εργασίας μας, αλλά και επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση στο ήδη πολύπαθο Ε.Σ.Υ., αφήνοντας χιλιάδες κενά, τα οποία είναι αδύνατον να καλυφθούν αποτελεσματικά από τον ιδιωτικό τομέα ή με άλλους τρόπους – και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Εμείς καλούμε τη σημερινή κυβέρνηση να αναστείλει το μέτρο της αναστολής εργασίας μας, τη στιγμή που δια στόματος του ίδιου του παραγωγού του εμβολίου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, καθώς και του καθηγητή Δημόσιας Υγείας Τάκη Παναγιωτόπουλου, επιδημιολόγου και μέλους της Επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγείας, όπως και του ιδίου του Υπουργού Υγείας κου Πλεύρη: «οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν».

Ο βασικός μας στόχος και η ανυποχώρητη επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε την προσφορά στην χειμαζόμενη από την πανδημία ελληνική κοινωνία. Προτείνουμε συνεπώς και ζητούμε την άμεση επιστροφή μας στο μετερίζι της κοινής μας προσπάθειας, στο οποίο θα υπηρετήσουμε παίρνοντας – μαζί και με τους άλλους συναδέλφους μας που έχουν εμβολιαστεί – και τηρώντας με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που ούτως ή άλλως παίρναμε και μέχρι την 31η Αυγούστου, όπως ακριβώς και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι μας οι οποίοι εξαιρέθηκαν του εμβολιασμού και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας .

Δεν διεκδικούμε τίποτε περισσότερο, για να κάνουμε αυτό που κάναμε με επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια – και για εμάς τους ίδιους και για τους νοσηλευόμενους – μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας του υγειονομικού χώρου, μέχρι την ώρα που εντελώς παράλογα και αδικαιολόγητα τεθήκαμε σε αναστολή εργασίας. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.