Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην Ορεστιάδα για τα εγκαίνια δράσης ρομποτικής στα σχολεία

Την Ορεστιάδα επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για την παράδοση εξοπλισμού ρομποτικής στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης.

Μέσω της δράσης «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του Αύριο», 1821 σχολεία σε όλη τη χώρα θα εξοπλιστούν με κιτ ρομποτικής. Για τη συμβολική, αλλά και ουσιαστική έναρξη του προγράμματος, καθώς παραδόθηκαν τα πρώτα από το σύνολο των 8.613 κιτ που προβλέπονται στην πορεία υλοποίησης του έργου, επιλέχθηκε η Ορεστιάδα, η νεότερη και βορειότερη πόλη της χώρας. Τα κιτ αφορούν σε 332 σχολεία, 45.000 μαθητές και 4.500 εκπαιδευτικούς.

«Ως Επιτροπή “Ελλάδα 2021” βάλαμε στοίχημα ότι δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τη νέα γενιά να χάσει το τρένο και γι’ αυτό επιλέξαμε δράσεις που οδηγούν στη μετάβαση της εκπαίδευσης στη νέα εποχή» τόνισε η κ.Αγγελοπούλου ενώ απευθυνόμενη στους μαθητές είπε: «Να τα χαρείτε, να μάθετε, να πρωτοπορήσετε, να δημιουργήσετε, να διακριθείτε, αυτή θα είναι η ικανοποίηση η δική μας».

Μαζί με την κ.Αγγελοπούλου ήταν και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, οι οποίοι αρχικά επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στο δημαρχείο της πόλης και έπειτα όλοι μαζί μετέβησαν στο 1ο γυμνάσιο.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε για τη συνεργασία Επιτροπής, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υπουργείου: «Είναι μια πρωτοβουλία που μας προετοιμάζει για τα επόμενα μεγάλα βήματα», ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι «Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να κάνουμε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις».

«Μας δίνουν δύναμη αυτές οι πρωτοβουλίες, η παρουσία σας αποδεικνύει ότι δεν ξεχνάτε του ακρίτες» επισήμανε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. Καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τα κιτ ρομποτικής με τους μικρούς μαθητές να μιλούν για το Ρήγα Φεραίο, τη Χάρτα, το Θούριο, αλλά και για το αύριο στον κόσμο της ρομποτικής, των επιστημών και των νέων τεχνολογιών.

Τέλος, η κα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε την ύπαρξη βίας κατά των γυναικών, ούτε σωματικής, ούτε ψυχολογικής». «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν τα όνειρά τους. Γιορτάζουμε μια ημέρα που θα πρέπει να εκλείψει, με τις γυναίκες να έχουν τη θέση που αξίζουν στην κοινωνία» σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».