Ν. Γκαρά :«Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους επαγγελματίες στο λιανεμπόριο και την εστίαση»

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης προκλητικά πανηγυρίζει στη Βουλή, μιλώντας για δήθεν «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας – έτσι χαρακτήρισε τους δεκάδες διασωληνωμένους συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ – οι ιδιαίτερα χτυπημένοι κλάδοι της εστίασης και του λιανεμπορίου συνεχίζουν να βιώνουν τον εμπαιγμό και την κυβερνητική αδιαφορία.

Η ΝΔ επέλεξε να ανακοινώσει «πομπωδώς» ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων της εστίασης, που όμως στην πραγματικότητα, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που βάζει, αφήνει τη πλειοψηφία των επιχειρήσεων τόσο στον Έβρο όσο και συνολικά στη χώρα εκτός προγράμματος!

Τα ίδια συμβαίνουν και με το υποτιθέμενο «κυβερνητικό σχέδιο» για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Που στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διαιωνίζει και να παρουσιάζει ως δήθεν καινούργιες, πρακτικές που εφαρμόζονται όλο αυτό το διάστημα και, ως επί το πλείστον, κρίθηκαν αποτυχημένες και καταστροφικές.

Ένα «σχέδιο» που σε πολλές περιοχές ανακαλείται από την Κυβέρνηση πριν καν ξεκινήσει, δεν εξετάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής, παρά επιβάλλει σε όλη την επικράτεια οριζόντια μέτρα. Μέτρα που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας, αλλά συνήθως ουδεμία σχέση έχουν με τα ιδιαίτερα δεδομένα στην Περιφέρεια.

Είναι βέβαιο πως η αλλοπρόσαλλη, επικίνδυνη και ιδεοληπτική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει αφήσει ήδη τα σημάδια της: η ύφεση στην Ελλάδα το 2020 ήταν 8,2%, η τρίτη χειρότερη στην ευρωζώνη. Ο ιδιωτικός τομέας έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη, χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απολύσεις και οι επιχειρήσεις με μαζικά λουκέτα.

Καλούμε τη κυβέρνηση έστω και τώρα να σοβαρευτεί, να απαντήσει στα αδιέξοδα και στις αγωνίες που βιώνει σήμερα η κοινωνία και η πραγματική οικονομία – σε όλα τα επίπεδα – και να σταματήσει να τις καταδικάζει με τα εγκληματικά της λάθη.