Ν. Γκαρά: «Χωρίς ακτινολόγο και παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης»

Τις σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης φέρνει με ερώτησή της στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νατάσα Γκαρά.

Όπως αναφέρει η κα Γκαρά στην ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας, το ακτινολογικό τμήμα του Κέντρου Υγείας δε θα μπορεί πια να εξυπηρετεί τους πολίτες που απευθύνονται σε αυτό, καθώς ο μοναδικός χειριστής – τεχνολόγος συνταξιοδοτείται εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει, ότι ο πληθυσμός της Αλεξανδρούπολης και των κοντινών οικισμών, που ξεπερνά τις 70.000, δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί για μια σειρά από εξετάσεις, όπως απεικονιστικές και ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, μαστογραφίες, Μ.Ο.Π. πανοραμικές). Σημειώνεται δε, ότι το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί καιρό τώρα στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάποια λύση.

Επιπλέον, τονίζει η Βουλευτής Έβρου, ότι μεγάλο είναι το πρόβλημα για τα χιλιάδες παιδιά που χρήζουν ιατρικής φροντίδας από την έλλειψη παιδιάτρου. Τονίζει μάλιστα, ότι δεν υπάρχει παιδίατρος όχι μόνο στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης, αλλά σε καμία δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Αλεξανδρούπολης.

Κλείνοντας υπενθυμίζει, ότι για την απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργούν οι ελλείψεις σε ιατρούς ευθύνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με τις ιδεοληπτικές πολιτικές της εγκαταλείπει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χωρίς ενίσχυση σε προσωπικό, χωρίς βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών. Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας εις βάρος των πολιτών, οι οποίοι επιπλέον μαστίζονται από το βάρος της ακρίβειας σε ρεύμα, καύσιμα και αγαθά. Ιδιαίτερα μάλιστα στην ευαίσθητη και απομακρυσμένη περιοχή του Έβρου, όπου οι κάτοικοι συνεχίζουν να βιώνουν την ερήμωση και την υγειονομική ανασφάλεια.

Τέλος, η κα Γκαρά ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν προτίθεται να προχωρήσει σε άμεσες μόνιμες προσλήψεις, ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης και ποιές επιπλέον ενέργειες θα αναλάβει το Υπουργείο, ώστε να υποστηρίξει τις υγειονομικές δομές στον Νομό Έβρου από περαιτέρω υποβάθμιση