Μήνυση από την οικογένεια του Δημήτρη
που διαμελίστηκε σε ρομποτικό κάδο

«Θέλουμε να δικαιωθεί ο γιος μας»

Για τον τραγικό θάνατο του 37χρονου, που πέθανε όταν τον εγκλώβισε η αυτόματη πόρτα ρομποτικού κάδου απορριμμάτων και τον διαμέλισε τον Μάιο του 2022 στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε ο πατέρας και ο ξάδερφος του σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος άνδρας είχε βρει τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε σε ρομποτικό κάδο σκουπιδιών στην Αλεξανδρούπολη, στην προσπάθειά του να πιάσει μία σακούλα με φάρμακα που είχε ρίξει μέσα κατά λάθος. Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπήρχε κουμπί έκτακτης ανάγκης και πως στη θέση του θα μπορούσε να ήταν ένα παιδί που είχε ρίξει μέσα την μπάλα του.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 37χρονου δήλωσε: «Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα τον χάσουμε με αυτό τον τρόπο. Πέταξε το χαρτί από την τυρόπιτα που έτρωγε και ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι πέταξε και τα φάρμακά του. Έσκυψε μέσα με το μισό του σώμα και εκείνη τη στιγμή ο κάδος τον εγκλώβισε. Άρχισε να δουλεύει το έμβολο με αποτέλεσμα να τον διαμελίσει, να τον πολτοποιήσει. Δεν υπήρχε ένα κουμπί κινδύνου να σταματήσει με αποτέλεσμα να το δουν περαστικοί αλλά κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Θέλουμε να δικαιωθεί ο γιος μου. Δεν θα το αφήσω έτσι. Πολλοί τον θεώρησαν άστεγο, ρακοσυλλέκτη, ναρκομανή. Στην οικογένεια έχουμε τον μικρό μας γιο, τον Αλέξανδρο που είναι ΑμεΑ και ήταν δεμένος με τον Δημήτρη» .

Ακόμα, τόνισε ότι υπήρχαν πολλοί μάρτυρες στο περιστατικό, οι οποίοι έτρεξαν στην Αστυνομία για βοήθεια, αλλά μέχρι να κοινητοποιηθούν οι Αρχές “ο γιος μου είχε τελειώσει”.

Από την άλλη πλευρά, ο ξάδελφος του Δημήτρη, έκανε λόγο για εγκληματική αμέλεια των αρχών, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, κανείς δεν τους συλλυπήθηκε .Τ «Είχαμε μάθει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα το πρωί πως είχε γίνει το ατύχημα. Σαν οικογένεια ειδοποιηθήκαμε μετά τις 4 το μεσημέρι. Η αναγνώριση έγινε από το τατουάζ και από τις συνταγές που είχε πάρει από το φαρμακείο που βρέθηκαν μέσα. Στην αρχή επιχείρησαν να μας πείσουν πως ο Δημήτρης είχε μπει όλος μέσα στον κάδο και ότι ο θάνατός του ήταν λάθος δικό του. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο Δημήτρης είχε μπει μισός και η πόρτα τον κράτησε μέχρι να τον σκοτώσει το μηχάνημα.

Η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση ψάχνοντας να βρουν τους υπεύθυνους για το ποιος έχει την ευθύνη για τον κάδο, για το αν έχει γίνει συντήρηση, για το αν λειτουργούν σωστά τα λογισμικά γιατί ο κάδος έχει λογισμικό. «Ψάχνουμε να βρούμε τις ευθύνες για όποιον την έχει, που έχει έναν κάδο σε κεντρικό σημείο της πόλης και ήταν επικίνδυνος. Θα μπορούσε στη θέση του Δημήτρη να είναι ένα παιδάκι που είχε πετάξει την μπάλα μέσα στον κάδο», ανέφερε επίσης ο ξάδερφος του Δημήτρ