Δήμος Διδυμοτείχου: «Δεν έχει χαθεί τίποτα για την διεκδίκηση, την παραμονή και αναβάθμιση της σχολής»
Με την τήρηση των μέτρων που προβλέπει η αναβάθμιση του Νομού Έβρου στο επίπεδο ασφαλείας 2 για την πρόληψη της «εξάπλωσης» της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο Διδυμότειχο η διαμαρτυρία της «Πρωτοβουλίας για την θωράκιση και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου» στον προαύλιο χώρο της σχολής.
Η συντονιστική ομάδα της Πρωτοβουλίας εξέφρασε όλους τους λόγους που δικαιολογούν την παραμονή και ενίσχυση της σχολής στην πόλη του Διδυμοτείχου «απολαμβάνοντας» την αποδοχή των παρευρισκόμενων. Κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας ήταν «Μην γκρεμίζετε το Κάστρο μας» και το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μέσω των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο κ. Θεοδοσίου η οποία τόνισε πως «δεν έχει χαθεί τίποτα για την διεκδίκηση, την παραμονή και αναβάθμιση της σχολής».
Στην εκδήλωση βρέθηκαν και εκπρόσωποι των τεσσάρων βουλευτών του νομού καθώς οι ίδιοι οι βουλευτές δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω της συζήτησης που πραγματοποιείται στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου της περιφερειακής αρχής ενώ στην εκδήλωση το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου κ. Παπανδρούδης που μίλησε και με την ιδιότητα του καθηγητή της Σχολής.
Συνεχίζοντας το απολογιστικό δελτίο για όσα συνέβησαν, η Πρωτοβουλία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Με λιγότερο κόσμο από όσο αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω των νέων μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, με αποστάσεις και μάσκες, αλλά και πολλούς να είναι γύρω από το χώρο της συγκέντρωσης και με μπροστάρη την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συλλόγων και Φορέων για τη θωράκιση και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Χωρίς την παρουσία πάντως του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου ο οποίος επικαλέστηκε ότι βρισκόταν εκτός της πόλης για οικογενειακή υπόθεση, αλλά και χωρίς κανέναν από τους τέσσερις βουλευτές του νομού, οι οποίοι επίσης επικαλέστηκαν την συζήτηση στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έδωσαν όμως το παρών εκτός από το τα μέλη της Επιτροπής των συλλόγων για την θωράκιση της Σχολής οι Αντιδήμαρχοι Βούλης Μπιλιακάκης και Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, ο πρώην Δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης ως εκπρόσωπος της παράταξής του, ο Κώστας Δημητρίου και ο Θόδωρος Σκίνδρης επίσης επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Όλοι τους έκαναν παρεμβάσεις και μίλησαν για την ανάγκη να παραμείνει η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο και να υπάρξει αγώνας έτσι ώστε να έρθουν και άλλα τμήματα, να γίνει 5η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διδυμότειχο για να αποκτήσει αναβαθμισμένο ρόλο.
Την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλίες τους από την Επιτροπή των συλλόγων ο Παναγιώτης Φυδανάκης, η εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου Έφη Μπουτζίκα, ο Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Δημήτρης Δερβεντλής.
Στο τέλος αφού αναγνώσθηκαν οι 173 σύλλογοι και φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια, οι συγκεντρωθέντες άφησαν να πετάξουν στον ουρανό φαναράκια με μήνυμα υπέρ της παραμονής της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο.
Με την ελπίδα και την πίστη ότι δεν θα… πετάξει τελικά από την πόλη τους για την Αλεξανδρούπολη το Τμήμα αυτό ΑΕΙ, όπως επιθυμεί διακαώς να “αρπάξει” το ΔΠΘ».