Μετεγγραφές: Σε απόγνωση εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές για τις καθυστερήσεις

Το φόβο ότι μπορεί να χάσουν ακόμη και το εξάμηνο εκφράζουν οι χιλιάδες φοιτητές, που περιμένουν να πάρουν την πολυπόθητη μετεγγραφή καθώς φέτος το υπουργείο Παιδείας έχει καθυστερήσει να εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο και τις προθεσμίες για την κατάθεση των αιτήσεων.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να γνωρίζουν, που θα σπουδάσουν τελικά και να ξεκινούν τα μαθήματα μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές και όχι να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο ή να χάνουν πολύτιμο χρόνο από τη διδασκαλία ή από τα εργαστήρια.

Oι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr, σε προθεσμία που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Στην προθεσμία που θα δοθεί υποβάλλονται αιτήσεις:

- από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους, - από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, από φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις.
- από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,
από φοιτητές - τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120),
- από φοιτητές - τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.