Μ. Γκουγκουσκίδου: Επικίνδυνοι οι δρόμοι με ομίχλη και χωρίς διαγραμμίσεις στο βόρειο Έβρο

Για την επικινδυνότητα των δρόμων με την ομίχλη που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και την ελλείψει σωστών και ευκρινών διαγραμμίσεων κάνει λόγο η Παράταξη “Δήμος Ορεστιάδα Τόπος να Ζω” και η Μαρία Γκουγκουσκίδου με σχετική ανακοίνωση της, στην οποία κατηγορεί τόσο το Δήμο Ορεστιάδας, όσο και την Περιφέρεια για τις ευθύνες που φέρουν. Τονίζει πως θα έπρεπε να είχαν προνοήσει ώστε να βελτιώσουν τις διαγραμμίσεις σε όλο το οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στο επαρχιακό δίκτυο, όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η ανακοίνωσή της αναλυτικά:

Τοπίο στην ομίχλη είναι τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο βόρειος Έβρος και οι κάτοικοί του ψάχνουν απεγνωσμένα τον δρόμο τους, διακινδυνεύοντας κάθε μέρα, κάθε ώρα τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ούτε η Περιφέρεια ούτε η δημοτική αρχή του Δήμου Ορεστιάδας προνόησαν τους προηγούμενους μήνες, όπως είχαν υποχρέωση, να κάνουν τις απαραίτητες διαγραμμίσεις στους επαρχιακούς και στους δημοτικούς δρόμους, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του Δήμου Ορεστιάδας να είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Οι δρόμοι δε που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Ορεστιάδας, όπως οι δρόμοι Καβύλη – Στέρνα, Καβύλη – Νέα Βύσσα, Κριός – Δίλοφος, Κριός – Σπήλαιο, Βάλτος – Μικρή Δοξιπάρα, είναι δρόμοι καρμανιόλα, αφού, εκτός από την έλλειψη ορατότητας εξαιτίας της ομίχλης, έχουν ούτως ή άλλως τα προϋπάρχοντα μεγάλα προβλήματά τους από την αδιαφορία και την εγκατάλειψή τους από τη δημοτική αρχή.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλογιστεί τις ευθύνες της. Σε συνεργασία με την Τροχαία να παρθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Άμεσα δε να σχεδιαστούν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να γίνουν ασφαλείς οι δρόμοι του επαρχιακού και τοπικού δικτύου.

Η ασφάλεια των δημοτών είναι αδιαπραγμάτευτη