Λειτουργούν και πάλι οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης «Χαρούμενο Ακρογιάλι»

Λειτουργούν και πάλι, μετά την επιβεβλημένη διετή αναστολή τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στο «Χαρούμενο Ακρογιάλι», στην ομώνυμη παραθαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ήδη, από 4ης έως 11ης του μηνός Ιουλίου ε.έ., φιλοξενούνται,  σε πρώτη φάση, εντελώς δωρεάν 70 κορίτσια, 10 έως 18 ετών, από την ακριτική περιοχή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, απολαμβάνοντας όχι μόνο το όμορφο περιβάλλον και το παιχνίδι αλλά πρωτίστως την συμμετοχή στην προσευχή, την πνευματική καθοδήγηση και την μεταξύ τους επικοινωνία και συντροφικότητα.

Ο Σεβασμιώτατος τις απογευματινές ώρες της 9ης Ιουλίου ε.έ. επισκέφθηκε την Κατασκήνωση και συνομίλησε με τις κατασκηνώτριες και τα στελέχη της συγκεκριμένης περιόδου. Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στην Εκκλησία, συνεχάρη τον υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων π. Αθανάσιο Δανάκη και τις καθηγήτριες Δεσποινίδες Μελπομένη Παπάζογλου και Αναστασία Σταματελοπούλου, που μαζί με τις εκλεκτές συνεργάτιδές τους κοπιάζουν και μοχθούν αφιλοκερδώς για να προσφέρουν στα νειάτα του τόπου μας πνευματική οικοδομή, περισσή φροντίδα και αγάπη Χριστού.

Οι Κατασκηνώσεις λειτουργούν σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για την αποφυγή της επέκτασης του κορωνοϊού.

χ