30 ελληνικές σημαίες υψώθηκαν απέναντι από το ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Τριάντα ελληνικές σημαίες υψώθηκαν από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, σε οικόπεδο που παραχώρησε κάτοικος του Φυλακίου, απέναντι από το ΚΥΤ και δίπλα στη νέα δομή που κατασκευάζεται. Πρόκειται για μια κίνηση από Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι θέλανε μετά την απαγόρευση κατασκςευής της ανέγερσης παρεκκλησίου να συνεισφέρουν κάπως διαφορετικά στον τόπο τους.

Συγκεκριμένα, 30 ελληνικές σημαίες τοποθετήθηκαν και κυματίζουν στο Φυλάκιο του Έβρου, στέλνοντας μήνυμα αποτροπής στα όποια σχέδια της γείτονος, σχετικά με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Τριάντα σημαίες, όσες και τα 29 χωριά του δήμου Ορεστιάδας και μία της πόλης της Ορεστιάδας, τις οποίες μάλιστα, πρόσφεραν Έλληνες ομογενείς από τη Γερμανία.

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν οι σχετικές εργασίες με την τοποθέτηση των στύλων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας Φυλακίου, κ. Χρήστο Τυρμπάκη.

Οι εν λόγω σημαίες τοποθετήθηκαν ακριβώς δίπλα στη νέα δομή, η οποία είναι υπό κατασκευή.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση της μικρής εκκλησίας στο ΚΥΤ Φυλακίου απέναντι από τη δομή. Μάλιστα κάτοικος του χωριού αποφάσισε να δωρίσει το χωράφι του στην Εκκλησία προκειμένου να γίνει η ανέγερση του συγκεκριμένου ναού, ενώ είχε ζητήσει να φέρει το όνομα «Αγία Σοφία».

«Οι σημαίες αυτές οριοθετούν το χώρο στον οποίο θα ανεγερθεί η εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Κάθε σημαία ανήκει και σε μια κοινότητα της περιοχής και μάλιστα συμπεριλάβαμε και ένα χωριό το οποίο πια έχει ερημώσει. Το δημογραφικό πρόβλημα είναι τεράστιο στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι εδώ είναι Ελλάδα και Ελλάδα θα παραμείνει» δήλωσε χαρακτηριστικά στο GRTimes o Πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Χρήστος Τυρμπάκης.